Chat fængsler 24-årig mand for netvoldtægt

24-årig mand fra Kibæk blev som den eneste krævet fængslet efter stor politiaktion om misbrug af børn. Nu er han varetægtsfængslet

Det var ifølge politiet en chat, som bestyrkede mistanken mod en 24-årig mand i stremaning. Foto: Colourbox
Det var ifølge politiet en chat, som bestyrkede mistanken mod en 24-årig mand i stremaning. Foto: Colourbox

Fund af chatfiler på en computer viser ifølge en sigtelse fra Midt- og Vestjyllands Politi, at en 24-årig mand har medvirket til voldtægt af mindreårige. Voldtægten er foregået i Filippinerne og er blevet transmitteret via nettet.

Den 24-årige mand, der ifølge politikommissær Jørgen Lauritsen kommer fra Kibæk ved Herning, blev onsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning. Han er nu varetægtsfængslet indtil 1. april.

- Vi har på hans computer fundet materiale, der bestyrker mistanken mod ham. Det drejer sig om nogle chatfiler, fortæller Jørgen Lauritsen til Ritzau.

Dommeren ved Retten i Herning var enig med politiet i den bestyrkede mistanke mod den 24-årige for såkaldt net-streaming af voldtægter af mindreårige.

Se også: Børnepornosag smuldrer: Næsten alle løsladt

Manden er en blandt 10 personer, der landet over er blevet pågrebet i forbindelse med en større efterforskning foretaget af Nationalt Cyber Crime Center hos Rigspolitiet, også kaldet NC3.

De ni andre anholdte i sagen er alle blevet løsladt. Politiet har ikke fundet beviser hos dem, som kan begrunde, at de skal varetægtsfængsles.

Sagen drejer sig om personer, der af politiet mistænkes for at have bestilt seksuelle overgreb mod børn, som de har overværet live på deres computer via streaming over internettet.

De forurettede børn har befundet sig i Filippinerne, og mændene i Danmark er sigtet for at have bestilt overgreb mod betaling.

Se også: Politiet om voldtægts-streaming: Ikke sidste gang

Hos Midt- og Vestjyllands Politi fortæller Jørgen Lauritsen, at sigtelsen indtil videre er meget bredt formuleret. Det fremgår derfor ikke specifikt, hvor mange der har været ofre for forbrydelser, hvor den 24-årige har medvirket.

Sidste år blev en nordjyde idømt tre et halvt års fængsel i en lignende sag. Han blev dømt for medvirken til en række overgreb mod børn i Filippinerne. Manden betalte mellem 150 og 300 kroner for at få en anden voksen til at voldtage sagens offer.

Voldtægten blev transmitteret live via internettet til den nu dømte. I den gamle sag havde gerningsmanden fået kontakt til sine filippinske medgerningsmænd via en datingside i Filippinerne.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere