Chat-ven tiltalt: Fik mor til at sexmisbruge sin fire-årige søn

Lille dreng udsat for 41 overgreb gennem tre måneder. Drengens mor blev 'tilskyndet' til forbrydelserne af 42-årig mand, lyder tiltale

Den 43-årige mor blev dømt ved en tilståelsessag ved retten i Lyngby, og nu stilles hendes chatven for retten, tiltalt for at have tilskyndet hende til forbrydelserne. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Den 43-årige mor blev dømt ved en tilståelsessag ved retten i Lyngby, og nu stilles hendes chatven for retten, tiltalt for at have tilskyndet hende til forbrydelserne. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En dreng på fire år blev gennem tre måneder udsat for 41 grove seksuelle overgreb begået af hans egen mor - men hun blev motiveret til at begå forbrydelserne af en 42-årig mand, som hun chattede med på internettet, mener anklagemyndigheden.

Den 8. marts blev den nu 43-årige mor idømt tre år og ni måneders fængsel. Det skete ved en tilståelsessag, og torsdag stilles den 42-årige mand for retten i Lyngby, hvor anklagemyndigheden vil have ham straffet med mere end fire års fængsel.

112 Mor får tre år og ni måneders fængsel for overgreb på søn

Den 42-årige, der nægter sig skyldig, er tiltalt for medvirken til voldtægt af barn under 12 år og incest, medvirken til voldtægt ved andre seksuelle forhold og blufærdighedskrænkelser.

Foruden de seksuelle overgreb på drengen er den 42-årige tiltalt for at have tilskyndet den 43-årige kvinde til at have sex med sin egen far, og for at have opfordret hende til et seksuelt overgreb på sin datter. Det blev dog forhindret, da moderen blev anholdt og varetægtsfængslet den 19. september sidste år.

Den 42-årige kvinde ventes at gentage sin tilståelse her i retten i Lyngby. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix 112 Mor voldtog fire-årig søn efter opfordring fra en chat-ven

Mange af moderens overgreb på sønnen, der blev begået i hjemmet i Charlottenlund, blev fotograferet, og hun sendte optagelserne til den 42-årige ven. De havde fået kontakt på chatten på det sociale medie Linkedin, hvorefter deres forhold angiveligt udviklede sig til misbruget af drengen.

Fotos opdaget af mediet
Udvekslingen af de ulovlige fotos blev opdaget af Linkedin, som anmeldte sagen til politiet. Politiet fandt hurtigt frem til den 42-årige, der blev anholdt kort tid efter moderen.

De mange overgreb skete i perioden fra juni til september sidste år.

Tiltalen mod den 42-årige siger, at han ved 'verbal tilskyndelse og råd og/eller ved forudgående fælles forståelse' medvirkede til moderens overgreb.

Da moderen blev anholdt fandt politiet på hendes telefon 103 pornografiske fotos og fire film af sønnen. 11 gange havde hun optaget i alt 20 fotos, som hun sendte videre til chatvennen.

Anklageskriftet mod den 42-årige mand beskriver de mange seksuelle overgreb på drengen, som omfatter alt fra berøringer til samleje-lignende forhold.

Retssagen mod den 42-årige varer flere dage. En stor del af bevisførelsen består i dokumentation af den omfattende chat mellem ham og den 43-årige mor. Den dømte mor skal også afhøres som vidne mod chatvennen.