Chauffør på skraldebil sigtet: Bilist blev mast mellem to lastbiler

47-årig kræves dømt for trafikdrab efter voldsom ulykke på Sydmotorvejen ved Køge

Personbilen blev mast mellem to lastbiler, da den blev påkørt bagfra af en skraldebil. (Foto: Per Rasmussen)
Personbilen blev mast mellem to lastbiler, da den blev påkørt bagfra af en skraldebil. (Foto: Per Rasmussen)

Chaufføren på en skraldebil kørte for stærkt, han var uopmærksom og holdt ikke tilstrækkelig afstand til de andre biler.

Det var årsagen til en voldsom ulykke på Sydmotorvejen i Køge, mener anklagemyndigheden, der nu kræver den 47-årige chauffør dømt for uagtsomt manddrab, uagtsomt legemsbeskadigelse og flere overtrædelser af færdselsloven.

En bilist blev dræbt på stedet og hans passager hårdt kvæstet, da personbilen blev påkørt bagfra af skraldebilen, der skubbede bilen ind under en forankørende lastvogn.

Fem køretøjer involveret
Den voldsomme ulykke, der skete den 3. april sidste år på Sydmotorvejen i nordgående retning ved køen, førte til en kædereaktion, hvor der skete påkørsler i både første og anden vognbane, så i alt tre lastbiler og to personbiler var involveret i ulykken. I de andre køretøjer kom ingen til skade.

Se også: Mand omkom i ulykke med skraldebil

Den 47-årige chauffør stilles for retten i Roskilde i næste uge, hvor sagen bliver forsøgt gennemført som en tilståelsessag. Han har derfor status som sigtet indtil anklageren rejser tiltale under tilståelsessagen.

Trods de alvorlige konsekvenser har anklagemyndigheden kun nedlagt påstand om dagbøder og betinget frakendelse af førerretten.

Hvis fængsel skal komme på tale i sager om trafikdrab, skal der være tale om sprit- eller narko-kørsel eller særligt hensynsløs kørsel, såkaldt vanvidskørsel. Føreren af skraldebilen var ikke påvirket, og han kørte 'kun' cirka seks kilometer for hurtigt.

Kørte mindst 86 km/t
Bilinspektørens undersøgelser viser, at skraldebilen, der højst må køre 80 km/t, mindst kørte 86 km/t, da ulykken skete.

Ifølge retsmødebegæringen i sagen undlod chaufføren at udvise agtpågivenhed og at afpasse hastigheden efter forholdene, så han kunne nå standse. Der var køkørsel på stedet, men chaufføren overså, at personbilen foran ham havde sat hastigheden ned. Så han bragede ind i personbilen, der blev skubbet ind under lastbilen foran.

Bilisten var dræbt på stedet, mens passageren pådrog sig brud på venstre overarm og flere trykkede ribben. Passageren var indlagt på hospital i 12 dage og var gennem en langvarig genoptræning.

Sydmotorvejen måtte spærres helt i længere tid, mens rednings- og oprydningsarbejdet stod på.