Chefen: Brandmand med 32.000 kanonslag får en chance mere

- Jeg beholder ham, selv om han har begået en dumhed, siger sønderjysk brandchef

Brandchef Jens E. Lind betegner det som en direkte dumhed, at en af de frivillige brandfolk i Tyrstrup Frivillige Brandværn har opbevaret 32.000 ulovlige kanonslag i sit hjem.

- Det er naturligvis meget dumt - og det har vi haft en snak om. Men jeg har besluttet, at brandmanden bliver hos mig. Han er normalt en rigtig god mand og derfor skal han have en chance mere, selv om han har udvist dårlig dømmekraft, lyder det fra brandchefen.

Sydøstjyllands Politi beslaglagde den 20. november sidste år de 32.000 ulovlige kanonslag på den 41-årige brandmands bopæl i Christianfeld i Sønderjylland.

Se også: Politi fandt 32.000 ulovlige kanonslag hos brandmand

Manden sigtes nu for at have de store mængder kanonslag liggende under ulovlige forhold.

Det sker ikke igen
- Jeg har haft en god snak med brandmanden. Han har lovet mig, at der ikke vil ske noget lignende igen. Hvad vi ellers har talt om, bliver mellem ham og mig, siger brandchef Lind til Ekstra Bladet.

Politiet slog til efter et konkret tip og brandmanden har aflagt fuld tilståelse.

- Han er sigtet og han erkender sig skyldig i de faktiske forhold, oplyser vicepolitiinspektør Carit Andersen til Ekstra Bladet.

Forsvarets eksperter på sagen
Carit Andersen har endnu ikke overblik over, hvor meget kanonslagene repræsenterer i værdi.

- Vi fokuserer lige nu mere på, hvor farlige kanonslagene er. Det er ikke verdens største kanonslag. Men de er ulovlige og farlige i en vis grad. Jeg kan dog slet ikke sige noget om, hvor farlige og i hvilket omfang der ville være sket skader på huset, hvis det hele var røget i luften, siger vicepolitiinspektøren.

Forsvarets særlige eksperter i sprængstoffer i den såkaldte EOD-enhed er for øjeblikket ved at beregne farligheden.

- Det sker ved at måle mængden af krudt. Men da vi jo ikke er de eneste i landet, der på denne årstid har bedt om denne ekspert-hjælp, så kan der godt gå nogen tid endnu før vi får svaret, oplyser vicepolitiinspektør Carit Andersen til Ekstra Bladet.

Tavs om videresalg
Først når selve farligheden er endeligt beregnet, bliver der taget stilling til, hvorvidt brandmanden kan slippe med en bøde eller om han skal straffes på anden vis.

Vicepolitiinspektør Carit Andersen ønsker ikke at udtale sig om, hvor brandmanden har fået kanonslagene fra og om de var beregnet til videresalg.

- Den del efterforsker vi stadig, lyder det fra Carit Andersen.

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere