Chokerende fejl i menneskejagt

To canadiske teenagere mistænkt for drab har været på flugt i mere end 14 dage. Nu fortæller politiet, at de egentlig havde fat i de to drabsmistænkte

Dette er på tragisk vis det sidste glimt af Lucas og Chynna, familie og venner får at se. Video: Ritzau Scanpix

18-årige Bryer Schmegelsky og 19-årige Kam McLeod har i mere end 14 dage været på flugt fra politiet, mens hele verden følger med.

De to teenagere er mistænkt for at stå bag drabet på parret Lucas Fowler og Chynna Deese, der efter sigende blev myrdet 15. juli, da deres bil gik i stå under deres bilferie i Canada.

Siden da har canadisk politi værksat en kæmpe menneskejagt, og de er fortsat i gang. Men den kunne måske allerede være afsluttet.

Ifølge The Guardian har de canadiske myndigheder netop meldt ud, at de i sidste uge havde fat i de to formodede gerningsmænd ved et kontrolpunkt i Manitoba.

Oprindeligt var kontrolpunktet sat op for at kontrollere alkohol, da det er ulovligt i området. Derfor blev det udelukkende undersøgt, om Bryer Schmegelsky og Kam McLeod havde alkohol med sig. Det havde de ikke, og deres bil blev sendt videre uden nærmere undersøgelse.

- Disse to personer kørte rent faktisk igennem kontrolpunktet, og vores betjente måtte køre efter dem for at stoppe dem. Det var naturligvis chokerende for betjentene, da de efterfølgende fandt ud, at teenagerne var på flugt, siger talsmand Nathan Neckoway fra Tataskweyak Cree Nation.

Bryer Schmegelsky og Kam McLeod kørte efterfølgende knap 100 kilometer videre, inden de stoppede og satte ild til deres bil.

Selv om myndighederne har indrømmet fejlen, så understreger de, at der ikke var tale om egentlige betjente, men derimod tale om en form for sikkerhedsvagter.

I øjeblikket bliver et stort område omkring Gillam undersøgt, og politiet har valgt at gå dør til dør.

Mandag morgen dansk tid udviklede jagten sig dramatisk, da vidner havde spottet de to mistænkte i byen York Landing i området Manitoba.

Samtidig blev borgere i området rådet til at blive indenfor og låse alle døre og vinduer, imens politiet arbejdet på stedet.

Men selv om indsatsen er massiv i området, så er det to mistænkte stadig ikke blevet fundet af canadisk politi.

Fra savnede til drabsmistænkte
De to mænd er mistænkt for at have dræbt tre mennesker - en 64-årig universitetsprofessor fra Vancouver samt føromtalte par, der var på kærlighedstur i Canada.

Bryer Schmegelsky og Kam McLeod blev oprindeligt meldt savnede 19. juli , men få dage senere tog sagen en overraskende drejning, da canadisk politi udpegede de to som mistænkte for et dobbeltdrab på en 24-årig kvinde fra North Carolina, USA, og hendes 23-årige kæreste fra Sydney, Australien.

Politiet ville i første omgang ikke sige, hvordan parret døde, men har senere meldt ud, at de er blevet skudt.

Mordene fandt sted ved den canadiske 'Highway of Tears', som er en øde strækning, hvor 18 kvinder er forsvundet over de sidste 40 år. Mange af kvinderne er senere fundet myrdet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

- På dette tidspunkt har vi ikke noget, der indikerer, at deres dødsfald skulle kunne sættes sammen med andre efterforskninger. Det er ikke klart, om Lucas og Chynna blev efterstræbt, eller om det var et 'tilfældigt møde', der er fundet sted, fortalte Janelle Shoihet fra det canadiske politi.

Se pressekonferencen, hvor de to unge mænd blev efterlyst, her. Video: AP

Mødte dem kort før mordet
Broderen til Chynna har udtalt til CBS, at hans søster var en 'fri sjæl, der elskede at rejse'.

- De var begge to virkelig søde, begge optimistiske og altid spontane, fortalte Stetson Deese.

Parrets lig blev opdaget sidste mandag ved deres blå varevogn, som de havde kørt rundt i på hele turen.

Curtis og Sandra Broughton har fortalt til politiet, at de mødte det unge par kort før mordene.

De stoppede for at hjælpe dem, fordi deres bil var brudt sammen, men tog videre, da parret fortalte, at de godt vidste, hvordan de skulle fikse bilen.

- Vi var der for at hjælpe dem, og den dag skete det mest forfærdelige, og de blev dræbt, fortalte Sandra Brougthon.

Lucas Fowlers far er politibetjent i Australien, men er rejst til Canada for at for at undersøge sagen. Chynna Deeses bror fortalte til CBS at søsterens pas blev fundet i bilen, men at parrets andre identifikationspapirer ikke er at finde.

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere