Cirkusdirektør frikendt efter telt-kollaps

Retten i Holbæk frikender cirkusdirektør Jackie Berdino-Olsen i sag om kollapset cirkustelt

21. juni 2013 styrtede Cirkus Arenas enorme telt sammen over 550 mennesker. Cirkusdirektør Jackie Berdino-Olsen er i dag blevet dømt for at have slået teltet op på sumpet grund. (Foto: Martin Lehmann)
21. juni 2013 styrtede Cirkus Arenas enorme telt sammen over 550 mennesker. Cirkusdirektør Jackie Berdino-Olsen er i dag blevet dømt for at have slået teltet op på sumpet grund. (Foto: Martin Lehmann)

Et Arena cirkustelt styrtede i juni 2013 ned over cirka 550 gæster og cirkusansatte, som var samlet i forbindelse med et firmaarrangement i Kalundborg.

Cirkusdirektøren Jackie Berdino-Olsen, som stod for opsætningen af teltet, blev efter halvandet års efterforskning tiltalt efter straffelovens paragraf 252, som handler om at udsætte andres liv for fare.

I dag blev cirkusdirektøren frikendt ved retten i Holbæk.

Fuldt forsvarligt
Ved frifindelsen lagde dommeren vægt på, at det anvendte udstyr ved teltopsætningen var fagligt fuldt forsvarligt.

- Teltet havde stået op mod en uge med stærkere vind og vindstød end den dag det væltede, står der i dommen.

Det blev dog nævnt, at det voldsomme blæsevejr under hændelsen kan have været en medvirkende faktor til, at teltet kollapsede.

Se også: Cirkusboss i retten: Telt kollapsede over 550 personer

Nægtede sig skyldig
Under efterforskningen kom det frem, at arbejdstilsynet ikke vurderede teltet til at være sat op til at kunne modstå kraftige vindstød, og at jordbundsforholdene var for dårlige.

Jackie Berdino-Olsen har igennem hele sagens forløb nægtet sig skyldig i anklagen.

- Pladsen er hård, der er ikke noget, der giver sig, teltet står perfekt, og det står dernede en uge, inden det vælter, sagde Jackie Berdino-Olsen under den indledende retssag.

- Det med vejret og vinden er noget, man har på rygraden. Jeg har sat telte op, siden jeg var 14 år gammel. Jeg er nok den bedste i Danmark til det, sagde han.

Se også: Teltkollaps: Anklager kræver fængsel til cirkus-boss

Syv kom til skade
Det var gæster fra energivirksomheden Seas NVE, der opholdt sig i teltet, da det midt under et elefantnummer kollapsede efter et par kraftige vindstød.

I forbindelse med ulykken frygtede politiet i første omgang for både dræbte og kvæstede personer, men alle i teltet fik reddet sig ud, og kun syv personer kom lettere til skade.

Vinden fik rykket teltpælene i den ene side op af jorden, og de tekniske undersøgelser har pegede efterfølgende på, at teltet ikke var forsvarligt forankret.

Se også: Rapport fastslår: Cirkus sjuskede med sikkerheden

1 af 2 Cirka 550 gæster og cirkusansatte var samlet i forbindelse med et firmaarrangement i Kalundborg, da teltet kollapsede. Privatfoto.
2 af 2 21. juni 2013 styrtede Cirkus Arenas enorme telt sammen over 550 mennesker. Cirkusdirektør Jackie Berdino-Olsen er i dag blevet dømt for at have slået teltet op på sumpet grund. (Foto: Martin Lehmann)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere