Cirkustelt styrtet sammen i USA: To dræbt

Kraftig vind var skyld i tragedie i cirkustelt

Foto: AP
Foto: AP

Et cirkustelt er mandag aften lokal tid kollapset under en forestilling i den amerikanske by Lancaster i delstaten New Hampshire.

To mennesker blev dræbt og mindst 27 personer blev såret, da teltet kollapsede på grund af den voldsomme vind. Ifølge det lokale brandvæsen befandt der sig omkring 100 mennesker inde i teltet, da det styrtede sammen, skriver CNN.

Myndighederne har på nuværende tidspunkt ikke offentliggjort nærmere om identiteten på de dræbte, ud over at der er tale om 'en ung mand og en ung kvinde'.

De nærmere omstændigheder bag sammenstyrtningen er uklart, og det skal de lokale myndigheder nu undersøge nærmere. Den nationale vejrtjeneste havde dog forinden advaret om ekstremt vejr, som på aftenen bød på hagl, vindstød af stormstyrke og lynnedslag.

Ifølge brandchef William Degnan skal myndighederne blandt andet undersøge, hvordan teltet var bygget op.

I Danmark fandt en lignende ulykke sted i juni 2013, da Cirkus Arena styrtede sammen over omkring 550 gæster og cirkusansatte. I den forbindelse kom syv personer til skade.

Arenas direktør, Jackie Berdino-Olsen, blev i foråret frikendt for ansvar i forbindelse med sammenstyrtningen, men anklagemyndigheden har siden anket dommen.

Se også: Cirkusdirektør frikendt efter telt-kollaps

Se også: Anklager anker cirkusdom om teltkollaps