Coloplast-ejer blandt verdens rigeste

Coloplast-ejer Niels Peter Louis-Hansen, der i weekenden blev udsat for et hjemmerøveri, er placeret som nummer 435 på Forbes liste over de rigeste mennesker på kloden

(Foto: Coloplast)
(Foto: Coloplast)

Coloplast-ejer Niels Peter Louis-Hansen, der blev udsat for et særdeles groft hjemmerøveri i weekenden, hvor han blev truet til at overføre 2,5 millioner kroner til en konto, er placeret som nummer 435 på Forbes liste over de rigeste mennesker i verden. En liste, der netop er blevet offentliggjort i dag.

Med en formue på 4 milliarder dollars er han sammen med Jysk-ejer Lars Larsen den tredje rigeste blandt de i alt fem danskere på listen med Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen  placeret højest blandt danskerne med en formue på 9,7 milliarder dollar.

Se også: Coloplast-ejer udsat for groft hjemmerøveri

Niels Peter Louis-Hansen er næstformand i bestyrelsen for Coloplast og ejer ca. en femtedel af aktierne i firmaet, som hans far, Aage Louis-Hansen, etablerede tilbage i 1957. Firmaet udvikler og markedsfører produkter, som bliver brugt inde for sundhedsplejen. Deres stærkeste områder er hud- og sårpleje, urologi og stomi.

En tiendedel af aktierne i Coloplast er ejet af en fond ved navn 'Aage og Johanne Louis-Hansen', som blev oprettet i 1967. Niels Peter Louis-Hansen er bestyrelsesformand i fonden, som støtter en lang række forskellige projekter. Heriblandt mange kunstprojekter og museer.

Det er begrænset, hvad der er at finde om Niels Peter Louis-Hansen og hans familie, da de forsøger at holde sig uden for offentlighedens søgelys. En af de eneste gange, hvor han har udtalt sig i pressen, var til Børsen i forbindelse med et årsregnskab. Her spurgte journalisten ind til, hvornår datteren skulle overtage Coloplast. Til det svarede han:

- Det kan jeg ikke løfte sløret for. Min mor blev jo over 90 år.

Niels Peter Louis-Hansen er gift og har en datter.

1 af 2 Coloplast-rigmanden bor i et prægtigt palæ. Foto: Martin Høien/All Over
2 af 2 (Foto: Coloplast)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere