Coronavirus: Første dødsfald i Europa

Første dødsfald efter at være blevet smittet med Covid-19 er nu registeret i Europa

Kan Covid-19 sammenlignes med en sæsoninfluenza? Ja, mener Tyra Grove krause, overlæge og afdelingschef på Statens Serum Institut. Foto: AP, Byrd, Reuters, Ritzau Scanpix / Producer: Lasse Brøndal

En 80-årig kinesisk turist i Frankrig har mistet livet efter at være blevet smittet med coronavirus, der nu betegnes som Covid-19.

Det skriver franske La Figaro.

Sundhedsminister i Frankrig Agnes Buzyn bekræfter dødsfaldet lørdag ifølge mediet.

Samtidig er det også første gang, at en person mister livet som følge af Covid-19 uden for Asien.

Frankrig har registreret 11 tilfælde af virusset.

I Kina er det samlede antal døde, der var smittet med coronavirus, 1523 personer, mens der i kinesiske Hubei-provins, hvor virusset oprindeligt brød ud, er i alt 1457 døde.

Kina har registreret i alt 66.492 registreret som smittet.

Coronavirusset er foruden Kina registreret i 28 andre lande, herunder Thailand, Japan, Australien, Tyskland, USA, Frankrig, Canada, Italien, Spanien, Sverige og senest i Egypten.

Bekymring
I Frankrig har det tidligere skabt bekymring, at en britisk mand, som ikke har været i Kina, har kunnet smitte mindst 11 andre med coronavirus.

Manden blev smittet på en konference i Singapore og har bragt smitten til et feriested i de franske alper, inden han fik diagnosen i Storbritannien.

Fem smittede, der er indlagt på et sygehus i Frankrig, og fem smittede i Storbritannien samt en smittet på Mallorca menes alle at være smittet af manden.

De fem briter, der er smittet i Frankrig boede i samme skihytte som briten fra Singapore-konferencen. Et barn, der er blandt de smittede, havde fået franskundervisning på to skoler, som nu er lukket for en uge.

Måske er det en god idé at booke en vinduesplads på din næste flyrejse. Pr-foto Tips og guides Virus på fly: Her er de sikreste sæder