Cyklist i livsfare: Pløjet ned af flugtbilist

En mandlig cyklist er i livsfare efter han tidligere på aftenen blev påkørt på Ringstedvej ved Roskilde

(Video: Kenneth Meyer)

Midt- og Vestsjællands Politi eftersøger lige nu en flugtbilist der omkring klokken 20.30 påkørte en cyklist, der forsøgte at krydse Ringstedvej lidt udenfor Roskilde.

Den mandlige cyklist blev hårdt såret ved påkørslen og blev umiddelbart efter bragt til Rigshospitalet i København, hvor lægerne kæmper for mandens liv. Det oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi Michael Hansen til Ekstra Bladet.

- Ulykken sker, efter manden har været inde og handle på den lokale tankstation. Herefter forsøger han at krydste vejen, hvor han bliver ramt af bilen.

- Ved påkørslen blev manden slynget 10 meter væk, cyklen 30 meter væk, mens cyklens forhjul er fundet 50 meter fra ulykkesstedet, fortæller vagtchefen til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at de seneste meldinger fra Rigshospitalet går på, at manden fortsat er i livsfare.

Netop nu arbejder bilinspektører og kriminalteknikere på stedet for at skaffe beviser, der kan bringe politiet tættere på identiteten af flugtbilisten, som man endnu ikke har fanget.

- Der var ikke umiddelbart nogle vidner til ulykken, men vores teknikere har sikret beviser der peger på, at flugtbilen vi leder efter er en Mercedes E-klasse fra 2013 i farven sort eller blank, oplyser vagtchefen.

Han opfordrer føreren til at melde sig hurtigst muligt.

- Vi har så gode tekniske spor, at det kun er et spørgsmål om tid før vi finder vedkommende.

Bilen fortsatte flugten af Ringstedvej i retning mod Ringsted.