Dagen efter masseanholdelser: Politiet stadig i gang med aktion på Christiana

Politifolk er fredag morgen i gang med at følge op på gårsdagens store aktion, hvor 28 personer blev anholdt

En gruppevogn holder klar udenfor indgangen til Christiania (Foto: Jacob Andersen)
En gruppevogn holder klar udenfor indgangen til Christiania (Foto: Jacob Andersen)

Fredag morgen patruljerede politiet igen i området omkring Pusherstreet på Christiania.

- Vi er til stede for at lave opfølgende arbejde efter vores aktion i går, men det er ikke en ny aktion, siger lederen af Task Force Pusherstreet, Dannie Rise til Ekstra Bladet.

Han forklarer, at politiet ikke er ude for at lave flere anholdelser, men han vil ikke komme nærmere ind på, hvad det opfølgende arbejde så består i.

Fire politifolk patruljerede i området omkring Pusherstreet på Christiania (Foto: Jacob Andersen)
Fire politifolk patruljerede i området omkring Pusherstreet på Christiania (Foto: Jacob Andersen)

Politiet og hashhandlen fortsætter

På trods af den store politiaktion torsdag morgen, hvor politiet anholdt 28 personer, som er mistænkt for at have forbindelse til hashmarkedet på Christiania, fortsatte den åbenlyse hashhandel på Pusherstreet torsdag aften.

Og politiet fortsætter også deres arbejde for at komme hashhandlen til livs.

- Task Force Pusherstreet er jo sat i verden for at dæmme op for den åbenlyse hashhandel på Pusherstreet, og vi fortsætter vores arbejde. Men der er ikke tale om en ny aktion i dag, det er vigtigt for mig at understrege, siger lederen af Task Force Pusherstreet, Dannie Rise til Ekstra Bladet.

Under torsdagens aktion blev 28 personer anholdt. Indtil nu er 18 fængslet, og politiet forventer, at de sidste 10 bliver fængslet efter, at de er blevet fremstillet i grundlovsforhør fredag.

Politiet konfiskerede to kilo hash, tre pistoler, 875.000 kroner og værdier i form af blandt andet designermøbler under aktionen.