Daniel dræbt på åben gade: Her er gerningsmanden

Politiet offentliggør nu videoovervågning i forsøget på at finde frem til den 21-årige Daniel Kristensens drabsmand

Se videoovervågningen her, mens Københavns Politi fortæller, hvad du skal være opmærksom på (Video: Jonas Olufson/Københavns Politi)

Den 21-årige Daniel Kristensen ventede på take away foran i sit lokale pizzaria på Emdrupvej i Københavns Nordvestkvarter, da to maskerede gerningsmænd 2. oktober sidste år overraskede den unge mand og skød ham på åben gade.

Daniel Kristensen blev ramt i overarmen, men et enkelt fatalt skud i ryggen efterlod den 21-årige i yderst kritisk tilstand. Han døde 14 dage efter på Rigshospitalet.

Fire måneder efter drabet offentliggør Københavns Politi nu overvågning fra gerningsstedet i forsøget på at finde frem til den 21-åriges drabsmand.

Gerningsmand holdt vagt
-
Videoen er i så god kvalitet, at vi føler os overbeviste om, at hvis man måske kender gerningsmanden, så vil man også kunne genkende ham på billederne ud fra statur, højde og drøjde, siger politikommissær hos Københavns Politi, Carsten Lerbjerg, til Ekstra Bladet.

- Det kan være naboer, venner eller bekendte til gerningsmanden, som pludselig kan se, at det er ham, siger Carsten Lerbjerg.

Det er overvågning fra kiosken på Emdrupvej, hvor Daniel Kristensen søgte tilflugt, samt fra det omkringliggende bebyggelse i området, der har fanget gerningsmændene og deres færden få minutter inden drabet i oktober sidste år.

På overvågningen ses Daniel Kristensens drabsmand jagte sit offer helt ind bagerst i den lille kiosk, mens den anden gerningsmand holder vagt foran butikken.

Se også: Offer for skyderi i Emdrup erklæret død

I kiosken falder Daniel Kristensen om på gulvet og her forsøger den hætteklædte drabsmand tilsyneladende at affyre et sidste skud på klos hold. Den hurtige likvidering bliver forhindret, da pistolen pludselig ikke virker.

Det hele virker målrettet og foregår over få sekunder.

- Vi håber derudover på, at nogen måske kan genkende det tøj, som gerningsmanden har på, siger Carsten Lerbjerg med henvisning til en kasket af mærket 'Up Front', samt de karakteristiske røde snore, som hænger fra gerningsmandens overtøj.

Flugtbiler holdt klar
Det er politiets teori, at duoen ankom til stedet i to forskellige biler - en sølvgrå Kia Carnival og en hvid VW Polo. Begge biler er fanget på overvågning 150 meter fra gerningsstedet et minut før de dræbende skud.

- Der har formentlig været chauffører i begge biler, da vi ud fra vidneforklaringer kan forstå, at bilerne holder og venter på de to gerningsmænd efter skyderiet, siger Carsten Lerbjerg.

- Bilerne er hverken stjålet eller fundet udbrændt, så vi formoder, at de kører rundt i landet endnu, siger Carsten Lerbjerg.

Særligt den sølvfarvede Kia Carnival er interessant for politiet, da der kun findes 275 lignende modeller i Danmark.

- Derudover kan vi konstatere, at den har en skade i venstre side på gerningstidspunktet. Den mangler en pynteliste fra førerdøren og ned mod bagenden, siger Carsten Lerbjerg.

Ifølge vidner forlader bilerne stedet i høj fart ad Emdrup Mosevej og til venstre ad Nøkkerose vej. Herefter kan de to biler have kørt hver til sit, men vidner placerer med sikkerhed den hvide VW polo på Hvidkløvervej kort efter.

Tilfældig familiefar såret
Motivet bag det voldsomme drab er endnu ikke kendt, men ifølge politiet var Daniel Kristensen ikke medlem af nogen kriminel gruppering.

- Men han havde personer med tilknytning til bandemiljøet i sin omgangskreds, siger Carsten Andersen. 

Se også: Skud-dræbt fra Emdrup skulle være far

Under skudepisoden blev en tilfældig 49-årig familiefar også ramt af skud, da han flygtede fra kiosken under attentatet mod Daniel Kristensen. På vej væk fra stedet overraskede han tilsyneladende den gerningsmand, som ventede uden for kiosken.

- Gerningsmanden kan formentlig ikke se, hvem han skyder, men han rammer den 49-årige i overkroppen, siger politikommissær Carsten Lerbjerg om episoden, hvor den 49-årige slap med livet i behold.

Familie og venner til Daniel Kristensen har til Ekstra Bladet beskrevet den unge mand som pligtopfyldende og med arbejde i postvæsnet. Han skulle være far til en lille pige i april i år. 

Efter drabet prydede et blomster- og lyshav vejen foran kiosken på Emdrupvej.

Gerningsmanden jagtede Daniel Kristensen helt ind i kiosken, hvor han her forsøgte at affyre et tredje skud. Foto: Politi
Gerningsmanden jagtede Daniel Kristensen helt ind i kiosken, hvor han her forsøgte at affyre et tredje skud. Foto: Politi

Efter drabet prydede et blomster- og lyshav vejen foran kiosken på Emdrupvej. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Efter drabet prydede et blomster- og lyshav vejen foran kiosken på Emdrupvej. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Politiet håber, at overvågning kan lede efterforskerne på sporet af Daniels drabsmand. Foto: Politi
Politiet håber, at overvågning kan lede efterforskerne på sporet af Daniels drabsmand. Foto: Politi

Drabsmanden bar sorte sko af mærket Nike Roshe Run. Foto: Politi
Drabsmanden bar sorte sko af mærket Nike Roshe Run. Foto: Politi

Foran kiosken holdt en anden gerningsmand vagt. Det er denne mand, som affyrer skud mod en tilfældig 49-årig mand. Foto: Politi
Foran kiosken holdt en anden gerningsmand vagt. Det er denne mand, som affyrer skud mod en tilfældig 49-årig mand. Foto: Politi

Under skyderiet befandt der sig to andre kunder i kiosken. Kioskejeren selv sad ude bag ved. Foto: Politi
Under skyderiet befandt der sig to andre kunder i kiosken. Kioskejeren selv sad ude bag ved. Foto: Politi

Politiet efterlyser oplysninger om denne sølvfarvede Kia Carnival  med gule plader og en skade i venstre side. Bilen er produceret mellem 2005-2007. Foto: Politi
Politiet efterlyser oplysninger om denne sølvfarvede Kia Carnival med gule plader og en skade i venstre side. Bilen er produceret mellem 2005-2007. Foto: Politi

1 af 8 Efter drabet prydede et blomster- og lyshav vejen foran kiosken på Emdrupvej. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
2 af 8 Politiet håber, at overvågning kan lede efterforskerne på sporet af Daniels drabsmand. Foto: Politi
3 af 8 Drabsmanden bar sorte sko af mærket Nike Roshe Run. Foto: Politi
4 af 8 Foran kiosken holdt en anden gerningsmand vagt. Det er denne mand, som affyrer skud mod en tilfældig 49-årig mand. Foto: Politi
5 af 8 Under skyderiet befandt der sig to andre kunder i kiosken. Kioskejeren selv sad ude bag ved. Foto: Politi
6 af 8 Politiet efterlyser oplysninger om denne sølvfarvede Kia Carnival med gule plader og en skade i venstre side. Bilen er produceret mellem 2005-2007. Foto: Politi
7 af 8 En af gerningsmændende ankom i denne hvide VW Polo Blue Motion fra 2015 eller 2016. Foto: Politi
8 af 8 Gerningsmanden jagtede Daniel Kristensen helt ind i kiosken, hvor han her forsøgte at affyre et tredje skud. Foto: Politi