Danmarks dummeste tyve: Udstillede rovet på altan

En stjålet bænk fra Kristkirken i København er blevet fundet på en altan blot 400 meter fra gerningsstedet. Nu sætter præst Mette Gramstrup sin lid til, at tyvene bringer bænken hjem igen

Kristkirken har to regnbuefarvede bænke, men efter i onsdags har bænken på billedet savnet sin makker. Foto: Kristkirken.
Kristkirken har to regnbuefarvede bænke, men efter i onsdags har bænken på billedet savnet sin makker. Foto: Kristkirken.

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. SMS-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

- Nu er jeg blevet lidt sur, for jeg vil have min bænk igen, griner præst Mette Gramstrup fra Kristkirken på Vesterbro i København.

Kirkens regnbuefarvede bænk forsvandt nemlig onsdag formiddag, mens der var babysalmesang, og efter at hun har efterlyst bænken på Facebook, er den dukket op blot 400 meter fra gerningsstedet.

I den mondæne københavnerbydel Carlsberg Byen har de fuldkommen skamløse tyve stillet bænken på en altan i anden sals højde til frit skue, og det blev opdaget af en kvik Vesterbro-borger, der har henvendt sig til kirken.

Bring den tilbage og kom i himlen
Kristkirken kan dog ikke selv hente bænken hjem, men må sætte sin lid til, at tyvene selv bringer bænken tilbage til Guds hus.

- Det er en stor gård, så vi kan ikke identificere dem, der har lånt den. Men de skal komme ned og aflevere den, så de også kan komme i himlen en dag, fastslår Mette Gramstrup.

Og tro det eller lad være, men det er langtfra første gang, at bænken er forsvundet.

- Indimellem er der nogen, der låner bænken, for den er flot, fortæller præsten.

- Onsdag gik der nogle knægte fik forbi, og jeg spurgte, om de ville gå rundt og se, om de kunne finde den. Den er nogle gange på skaterbanen, så den kommer lidt rundt.

At folk render med kirkens bænk, tager præsten dog ganske roligt.

- Da jeg var ung, gjorde jeg også fjollede ting. Det er lidt morsomt. Man ser for sig, hvordan de er marcheret afsted med bænken op gennem Carlsberg Byen.

Se også: Anders' hus er blevet stjålet

Kirkens signatur
Kristkirken har haft bænken og dens makker i fire til fem år, hvor en af Mette Gramstrups præstekolleger malede dem op til en pride-parade.

- Det er ikke, fordi den er kostbar, men de bænke er ligesom vores signatur, så vi vil ikke af med dem, fastslår præsten.

- Jeg regner med, at gode kræfter bringer den tilbage. Det er ikke noget, jeg tager med i min aftenbøn, siger hun.

Ekstra Bladet har torsdag aften været forbi lejligheden, hvor bænken var blevet spottet. Den var dog fjernet, og ingen svarede, da vi ringede på dørtelefonen.

112 - 27. dec. 2018 - kl. 08:04 Danmarks dummeste indbrudstyve: Slynget ud af bil med koben og boltsaks

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere