Danmarks kødmarked: Sexkunde brækkede Enjires kæbe

STOR ARTIKEL-SERIE: Redens chef betegner vold og overgreb mod kvinder i Vesterbros prostitutions-miljø som 'en gratis omgang'. Det er bare én side af det rå marked for købesex

Enjire er en af Vesterbros desperate gadeprostituerede. Den 24-årige afrikaner er ulovligt i Danmark. Hun er offer for menneskehandel og trækker af bitter nød. Foto: Stine Tidsvilde
Enjire er en af Vesterbros desperate gadeprostituerede. Den 24-årige afrikaner er ulovligt i Danmark. Hun er offer for menneskehandel og trækker af bitter nød. Foto: Stine Tidsvilde

Ekstra Bladet Special er et kvalitetsstempel. Det er et nyt varemærke for vores allerbedste og mest grundige journalistik. Jeg synes, du skal læse med. I denne Special-serie om prostitutions-miljøet i Danmark - lige fra Københavns rå gademarked for købesex til provinsens bordeller og escortservice. Vi stiller skarpt på bagmændene og politiets manglende evne til at stille dem til ansvar for den kyniske handel med kvinderne. Følg med i de kommende dage.

Enjire er 24 år og en af de afrikanske kvinder, der om natten sælger sin krop til liderlige kunder på det frie marked for gadeprostitution på gaden i København.

Den unge nigerianer gør det af bitter nød for at betale af på en stor gæld bagmænd i den rå, internationale underverden for købesex.

- Jeg er blevet slået mange gange. Det værste var, da en kunde sidste år slog så hårdt, at jeg brækkede mit ene kindben, siger Enjire.

Hun er en af mange kilder til Ekstra Bladets store Special-serie om prostititutionsmiljøet i Danmark.

Sårbare og udsatte
I en række artikler på Ekstra Bladet+ og i avis-versioner dykker vi ned i forskellige sider af kvindernes ofte kummerlige og risikofyldte arbejde i København og provinsen og sætter fokus på politiets efterforskning.

Enjire er bange og dybt ulykkelig. Det kan Kira West, leder af være- og rådgivningsstedet Reden sagtens forstå. Hun bekræfter, at tæv og voldtægter af udenlandske gadeprostituerede forekommer 'alt for meget, fordi de kvinder er så sårbare og udsatte'.

- De voldelige mænd ved, at vold er en gratis omgang. Ofrene anmelder det jo aldrig, fordi mange af dem ikke har lovligt ophold i Danmark, siger chefen for Reden.

Læs meget mere om de gadeprostituerede og deres kunder og bagmænd i den store reportage i Ekstra Bladet+ i dag og i artikler i de kommende dage.

Enjire arbejder ulovligt som gadeprostitueret i Danmark og tør ikke stå frem med sit fulde navn og sine ansigtstræk. Foto: Stine Tidsvilde Plus Prostitueret, 24 år og lovløs i Danmark: - Jeg er bange og ulykkelig