Danmarks største hash-sag: 13 mænd dømt

Der er faldet dom i den tredje af seks omfattende sager om salg af hash i Pusher Street

Se Ekstra Bladets reporter fortælle om tirsdagens domsafsigelse

13 mænd i alderen 28-53 år er netop blevet kendt skyldige for at have medvirket i den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania.

Otte af de dømte var sælgere på Christiania og fik domme på op til fem års fængsel. Derudover blev fem bodmedarbejdere også dømt i sagen. De modtog alle domme på 1 år og ni måneders fængsel.

De dømte får desuden konfiskeret store pengebeløb på op til en million kroner. Sagen har kørt i Københavns Byret, og mændene var tiltalt for at have solgt mellem 180 og cirka 450 kilo hash.

Det er Torben Oluf Gunnar Jørgensen, der bliver ramt hårdest, da han både skal tre år i fængsel og samtidig får konfiskeret en million kroner.

- Anklagemyndigheden har bevist, at hashhandlen på området omkring Pusher Street på Christiania er organiseret, samt at de tiltalte (...) ikke kan have været uvidende om, at salg mv. fra en bod var et led i den samlede organiserede handel, står der i dommen.

Det er ikke første gang, at 49-årige Henrik Skov Jensen bliver sendt i fængsel for sine aktiviteter på Christiania. (Privatfoto) Krimi Sådan blev gangster-rapper fældet i hashsag

'Sag 4'
Formiddagens domsafsigelse omtales som 'sag 4' i rækken af sager om hash på Christiania. Udover domme til 13 tiltalte var det også i dag, at politiets bevisførelse og hash-regnestykke kom på prøve.

Flere af de dømte sælgere var  nemlig tilknyttet bod 16 - boden som politiet har taget udgangspunkt i for at beregne, hvor meget hash en bod i Pusher Street sælger i gennemsnit.  Da det har vist sig, at bod 16 udgør to og ikke kun én bod, bearbejdede retten det daglige salg af hash ned fra et kilo til 750 gram.

Syv af de dømte valgte sammen med deres forsvarsadvokater at anke deres dom, mens de resterende seks tager betænkningstid. Fem af de dømte, der fik et år og ni måneders fængsel, bliver nu løsladt efter at have tilbragt næsten 13 måneder som varetægtsfængslet.

Se også: Danmarks største hash-sag: 16 personer dømt

39 er nu dømt
Med tirsdagens dom er Københavns Byret halvvejs i arbejdet med de seks omfattende retssager, der bygger på den store aktion, som under kodeordet "Operation Nordlys" 13. marts sidste år resulterede i anholdelse af cirka 80 mænd og kvinder. 77 blev tiltalt, og der er nu afsagt dom mod 39 personer.

Mandag blev 16 personer i Københavns Byret idømt straffe på op til fem års fængsel. Tilsammen fik de 16 mænd en dom på 47 år og tre måneders fængsel. Den første sag blev afgjort allerede 13. februar. Her blev alle de tiltalte - syv mænd og tre kvinder - idømt fængselsstraffe for det, som retten vurderede, var organiseret hashsalg. Tilsammen blev de 10 personer idømt fængsel i 23 og et halvt år og fik konfiskeret store pengebeløb.

Resten af ugen afsiges der hver dag dom i de resterende tre sager, som udspringer af politiets ’Operation Nordlys’. Yderligere 38 personer venter dermed på at få afgjort, hvorvidt de skal i fængsel eller ej. 

Næste dom falder i Københavns byret onsdag klokken 13, hvor 12 personer er tiltalt.

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere