Dansk F-16 afviste russiske spioner

Et danskregistreret F-16 afviste mandag et russisk militærfly på grænsen til det danske luftrum

Det danske jagerfly fik sat russerne på plads. Foto: Forsvaret
Det danske jagerfly fik sat russerne på plads. Foto: Forsvaret

Som en del af det danske afvisningsberedskab var et dansk jagerfly af modellen F-16 på vingerne for at sende et russisk militærfly tilbage mod øst.

Det skriver Forsvaret på sin Facebook-side.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

'Det danske F-16 fly med kaldenavnet E-191 og den smukke Dannebrogsudsmykning var som en del af afvisningsberedskabet i går i luften for at identificere et russisk IL-20M fly, der fløj på kanten af dansk luftrum. Flyet, der i NATO kaldes et COOT-A, kom ikke ind i dansk luftrum', står der således på Forsvarets side.

Ifølge TV2 er det russiske fly et spionfly, der bliver brugt til at indsamle data.

skærmfoto Samfund Flåden bekræfter ufo-video: - Farlig for vores sikkerhed

Oftest russerne
Det danske afvisningsberedskab bliver i gennemsnit aktiveret 38 gange årligt. Oftest er det russiske fly, der skal afvises.

- Når afvisningsberedskabet følger de russiske fly i luften over Østersøen er det også nogle gange et spørgsmål om at sørge for, at trafikken i området er synlig for alle, forklarede Karsten Fledelius Jensen, der er chef for Flyvevåbnets nationale luftoperationscenter, i en pressemeddelelse fra Forsvaret tidligere på året.

- Der har tidligere været situationer, hvor den civile trafik har været i fare, fordi de ikke kunne se de russiske fly. Vores afvisningsberedskab flyver med transponderne tændt, så vi er sikre på, at vi bliver set. Det er det, arbejdet også handler om.

Det ser fredeligt ud, når en havmåge flyver sammen med en drone, men de førerløse flyvende maskiner kan bruges til at sprede død og ødelæggelse. Foto: AFP/Ritzau Scanpix Verden Truslen fra oven: Sådan drøner droner ind som hovedperson i kæmpe kriser

Soldaterne i Israels specialstyrke Sayeret Matkals har mange  risikable missioner bag sig, der er blevet ført ud i livet med iskold effektivitet. Det er nødvendigt i et land, der er i evig krig med naboerne. PR-foto Tæt på Mellemøstens hårdeste elitekorps: Berømt for dristige missioner