Dansk mand dræbt i Norge: Nu undersøger politiet mystisk orlov

Efterforskningsafdelingen hos Sør-Vest Politidistrikt har nu kig på Stavanger Universitetssjukehus, hvor den formodede drabsmand var indskrevet

En 52-årig dansk mand er blevet dræbt i Norge. Foto: Johansen Carina/Scanpix
En 52-årig dansk mand er blevet dræbt i Norge. Foto: Johansen Carina/Scanpix

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

52-årige Mark Ole Jensen blev muligvis dræbt i søndags af en psykisk syg 32-årig mand, som aldrig nogensinde skulle have haft lov til at forlade det hospital, han var indlagt på.

Det antyder norsk politi i en pressemeddelelse, som er blevet sendt til Ekstra Bladets redaktion. To dage inde i efterforskningen af drabssagen tyder det ifølge politiet på, at en forklaring på, at et hyggeligt socialt arrangement i et hus i Sola Kommune syd for Stavanger endte med drab, kan være en fejlagtig vurdering hos personale på Stavanger Universitetssjukehus.

Nu har politiet besluttet sig for at gennemføre en række afhøringer på hospitalet, skriver Sør-Vest Politidistrikt i pressemeddelelsen.

- Oplysninger i sagen tyder på, at den 32-årige mand, som er sigtet for drab, havde en kortvarig orlov fra Stavanger Universitetssjukehus. Politiet har iværksat en efterforskning for at afklare dette og har oprettet en egen sag på dette forhold, skriver politiet.

Drabssagen trækker tråde til Stavanger Universitetssjukehus, skriver politiet i en pressemeddelelse. Googlemaps
Drabssagen trækker tråde til Stavanger Universitetssjukehus, skriver politiet i en pressemeddelelse. Googlemaps

Orlov i tre timer
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger havde den 32-årige mand fået orlov i tre timer til at tage med til arrangementet. Han var indlagt på en psykiatrisk afdeling på hospitalet.

- Vi er vældig tidligt i efterforskningen. Her må vi undersøge, hvad der er sket. Flere afhøringer er planlagt i løbet af det næste stykke tid, siger Lars Fredrik Bråten, som er anklagerfuldmægtig i Sør-Vest politidistrikt.

Mandag frigav politiet navnet på den dræbte 52-årige dansker, som var gæst i det hus, han blev dræbt i. Ifølge norsk politis oplysninger til Ekstra Bladet havde Mark Ole Jensen ingen pårørende i Danmark. Han har boet i Norge i en årrække.

Se også: Danske Mark dræbt i Norge: Var gæst i huset

Blev fundet hårdt kvæstet
Klokken var 15.49 i søndags, da politiet fik anmeldelsen om, at noget usædvanligt var sket i en ejendom i Røyneberg. Fremme på stedet fandt mand den danske mand hårdt kvæstet. Og den 32-årige blev anholdt samtidig.

På trods af livreddende førstehjælp blev Mark Ole Jensen erklæret død kort efter.

Se også: Dansker dræbt i Norge: Gerningsmand skal mentalundersøges

Til at begynde med blev den 32-årige mistænkte indlagt på hospitalet, men politiet fik ham afhørt samme aften. Derudover har politiet afhørt cirka 10 vidner yderligere. Politiet har meldt ud, at der var flere mennesker til stede på adressen end offeret og den formodede gerningsmand.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere