Dansk mand er tiltalt for knivdrab i Norge

En 35-årig etiopisk kvinde døde sidste år af knivstik. Hendes nabo - en dansk mand - er nu tiltalt for drabet

En 51-årig dansk mand er blevet tiltalt for at have dræbt en kvinde fra Etiopien i Fyllingsdalen i Bergen i december sidste år.

Manden er tiltalt for drab under særligt skærpende omstændigheder, skriver Bergensavisen ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Kvinden, der var 35 år, blev stukket ned i et fælleskøkken, der hvor hun boede. Hun fik flere dødelige knivstik og blev erklæret død på stedet.

Den danske mand, der var kvindens nabo, blev anholdt kort tid efter og sigtet for drabet.

Han har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen og fik mandag sin fængsling forlænget i 12 uger. Sagen mod ham ventes at komme for retten inden jul, skriver NTB.

Se også: Dansker fængslet i Norge: Stak sin nabo ihjel i vrede

Den 51-årige har ifølge sin forsvarer erkendt handlingen.

- Jeg er bekendt med, at der er rejst tiltale. Min klient erkender de faktiske forhold, men han nægter sig skyldig i drab, siger mandens forsvarer, advokat Randulf Schumann Hansen, til avisen.

Den nu tiltalte mand har tidligere haft psykiske problemer, men en retspsykiatrisk undersøgelse har konkluderet, at han er tilregnelig og kan straffes for drabet.

Manden, der flyttede til Norge fra Danmark for omkring tre år siden, har arbejdet som sosuassistent.

Han er tidligere dømt i Danmark for seksuelle krænkelser. I Norge har han fået en bødestraf for vold, skriver Bergensavisen.