Dansk mand sigtet i USA: Stod bag gigantisk skovbrand

En midaldrende dansk mand er sigtet for at stå bag en kæmpe skovbrand, der har bredt sig i delstaten Colorado i USA. Efter sigende var der tale om et uheld

En dansker menes at stå bag de voldsomme skovbrande på optagelserne her. (Video: AP/Newsflare)

Flere end 2000 huse er blevet evakueret, ligesom 500 brandfolk har kæmpet med at slukke en gigantisk skovbrand i den amerikanske delstat Colorado.

Branden opstod onsdag og har efterfølgende spredt sig til 170 kvadratkilometer, mens myndighederne har forsøgt at finde ud af, hvad der var sket.

Politiet har hele tiden haft en teori om, at branden var menneskeskabt, og nu er en 52-årig dansk mand anholdt.

Det oplyser Costilla Countys politi i en pressemeddelelse på Facebook.

- Manden blev anholdt uden dramatik, og vi er stadig i gang med at undersøge de nærmere omstændigheder, skriver politiet.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Ritzau/Scanpix
Foto: Ritzau/Scanpix

Ifølge amerikansk politiet er han sigtet for at have forårsaget branden, men der er tale om en såkaldt 'arson crime'. Det betyder, at danskeren angiveligt ikke har gjort det med vilje. Der skulle være tale om en ulykke.

- Det er en meget udfordrende brand. Det må jeg være ærlig at sige, og det skyldes, at vinden skifter hele tiden, fortæller indsatslederen i området til UPI.

Naturbranden er opstået i et forholdsvist øde og bjergrigt område syd for Denver. Det ligger tæt på nationalparken Great Sand Dunes.

Foto: Ritzau Scanpix/Eric Flores
Foto: Ritzau Scanpix/Eric Flores

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere