Dansk milliardær taber retssag til kendt café

Tøj-milliardæren Troels Holch Povlsen har endnu engang tabt sag om husleje mod kendt københavner-cafe

Rigmanden Troels Holch Povlsen (tv.) under et Bestseller-pressemøde i Århus sammen med den daværende borgmester Nicolai Wammen i 2007. (Foto: Polfoto)
Rigmanden Troels Holch Povlsen (tv.) under et Bestseller-pressemøde i Århus sammen med den daværende borgmester Nicolai Wammen i 2007. (Foto: Polfoto)

Heller ikke Østre Landsret mente, at Bestseller-rigmanden Troels Holch Povlsen havde ret til at hæve huslejen for det kendte Café Norden, der ligger ved Strøget i København.

I stedet for at skulle betale ti millioner kroner om året, slipper cafeejerne Flemming Holm Knudsen og Charlotte Hovmøller med en leje på 6,7 millioner kroner, hvilket også er den nuværende husleje, skriver Berlingske Business.

Sagen startede i efteråret 2012, da Holch Povlsen varslede, at huslejen for Café Norden ville blive sat op til 10 millioner kroner årligt.

Det gjorde han, fordi det italienske modehus Prada var interesseret i at overtage de eftertragtede lokaler, der ligger ved Amagertorv og Østergade.

Prada tilbød således 60 millioner kroner, hvis bare cafeejerne ville overlade lokalerne til dem. Derudover var de villige til at betale Holch Povlsen 10 millioner kroner i husleje.

Det var ifølge Holch Povlsen et tegn på, at huslejen var alt for lav, men det var hverken Københavns Byret eller Østre Landsret altså enige i.

Milliardæren skal samtidig betale sagens omkostninger på omkring en halv million kroner.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Café Norden, men ejerne bag ønsker først at udtale sig senere.