Dansk mor og baby ventes fængslet i Bahrain

Zainab al-Khawaja, der er dansk statsborger, tilbageholdes med sit barn i Bahrain, hvor hun ventes fængslet

(Foto: Google Maps)
(Foto: Google Maps)

Dansk-bahrainer og menneskerettighedsforkæmper Zainab al-Khawaja og hendes baby på 16 måneder tilbageholdes i Bahrain med henblik på fængsling i forbindelse med en ældre dom.

Det bekræfter Amnesty International Danmark over for Ritzau.

Anholdelsen skulle være sket mandag eftermiddag lokal tid, men det fremgår endnu ikke, om hun tilbageholdes eller er påbegyndt afsoningen af sin dom.

Al-Khawaja er idømt sammenlagt tre år og en måneds fængsling for at deltage i demonstrationer, at rive et foto af kongen i stykker samt at have "fornærmet en embedsmand" under et tidligere fængselsophold.

Desuden skulle hun angiveligt have angrebet politibetjente i lufthavnen i Bahrain, da hun ankom med et fly fra Danmark i 2014. Selv fastholder hun, at det var betjentene, som angreb hende.

Hun er datter af den livstidsdømte Abdulhadi al-Khawaja, der også er dansk statsborger og afsoner sin dom i Bahrain, hvor Zainab ud over fængselsstraffen er blevet dømt til at betale en bøde på omkring 50.000 kroner.

Betaler hun ikke bøden, lægges 18 måneder til hendes dom, som blev stadfæstet af en appeldomstol 3. december sidste år i hovedstaden, Manama.

Familien har oplyst til Amnesty International, at hun ønsker at have sit barn med sig, mens hun afsoner dommen.

En domstol har tidligere idømt hendes søster Maryam et års fængsel in absentia for at have gået til angreb på en betjent på den arabiske halvø.

Zainab al-Khawaja har været anholdt adskillige gange i Bahrain, siden demonstrationer med krav om demokrati brød ud i landet i 2011.

Dansk-bahraineren har nægtet at anke de domme, hun har fået, for hun mener, at retssystemet er politisk styret.

Familien Khawaja er shiamuslimer, mens retsvæsnet i Bahrain ledes af et sunnimuslimsk mindretal.

Familien boede 12 år i Danmark, men vendte i 2001 tilbage til Bahrain. En halv snes år efter var Abdulhadi al-Khawaja med til at arrangere demonstrationer for politisk frihed i kongedømmet, men blev anholdt og fik en fængselsdom på livstid.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere