Dansk par købte Britta Nielsens hus

Det var et dansk par der købte Britta Nielsens hus

Under auktionen blev Brittas hus solgt til en pris langt under det forventede. Foto/producer: Tariq Mikkel Khan/Lasse Brøndal.

PHALABORWA, SYDAFRIKA (Ekstra Bladet): Det er langtfra alle, der græder over den rekordlave pris, som Britta Nielsens hus i Dannevirke blev solgt for ved tirsdagens auktion.

Et dansk par med tæt tilknytning til Sydafrika bød som de eneste på huset, der som bekendt endte med et hammerslag på sølle 91.480 danske kroner.

Parret ønsker ikke at stå frem med navn, men fortæller til Ekstra Bladet, at købet er sket på baggrund af en personlig interesse i området, uden at de ønsker at uddybe yderligere.

Gunther Skarin dukkede noget overraskende op ved dagens auktion. Han havde kørt de mere end 500 kilometer fra Johannesburg til Phalaborwa for at deltage. Foto: Tariq Mikkel Khan Krimi Hjalp Britta med at flygte: Her køber han hendes ting

Neglebidende spænding
Forud for auktionen havde Peter Maskells ekspert i ejendomshandler vurderet boligen til at have en værdi på omkring 660.000 kroner.

Danskerne kan dog endnu ikke vide sig sikre på, om de rent faktisk ender med at få mulighed for at erhverve sig huset til spotprisen.

Frem til 29. oktober kan andre interesserede kan byde på huset. Dermed er der fortsat en chance for, at huset kan ende med at indbringe flere penge til statskassen.

Det danske par har dog ifølge sydafrikanske regler nu erhvervet sig forkøbsretten på huset.

Det betyder, at de i tilfælde af nye højere bud vil få mulighed for at give et modbud og matche prisen.

Kom med rundt i Britta Nielsens hus

1 af 12  Britta Nielsens Land Rover Defender fra 2009. Foto: Tariq Mikkel Khan
2 af 12  Bilen er en limited edition jubilæums model. På kølerhjelmen er talet '60' derfor trygt. Foto: Tariq Mikkel Khan
3 af 12  I baghaven står skiltet 'Brittas vandhul'. Det leder op til husets udendørs jacuzzi. Foto: Tariq Mikkel Khan
4 af 12  Jacuzzien har dog set bedre dage. Foto: Tariq Mikkel Khan
5 af 12  Huset har flere overdækkede terrasser. I dag skal man dog passe på, hvor man træder. Foto: Tariq Mikkel Khan
6 af 12  Britta og hendes søn købte mange Håndudskårne afrikanske stammemasker. De sælges alle under samme katalognummer. Foto: Tariq Mikkel Khan
7 af 12  Alt er til salg. Alle vaskemidler sælges under samme nummer. Er man mere til pengeskab, kan det også erhverves. Foto: Tariq Mikkel Khan
8 af 12  Britta og Jimmy har tydeligt vis haft en forkærlighed for sydafrikanske kunst- og kulturgenstande. Foto: Tariq Mikkel Khan
9 af 12  I stuen bliver dyre Apple-produkter, telelinser og møbler udstillet. Huset har været et luksus-paradis. Foto: Tariq Mikkel Khan
10 af 12  Britta Nielsens solhat og kjoler er efterladt. Foto: Tariq Mikkel Khan
11 af 12  Safarikikkert, PlayStation-spil og meget andet i en pærevælding. Foto: Tariq Mikkel Khan
12 af 12  Brittas seng er sirligt redt. Foto: Tariq Mikkel Khan

Indbragte 400.000 kroner
Ud over huset blev en grund kendt som vildtreservatet Mahlthini, en eksklusiv Land Rover og en lang række effekter fra Britta Nielsens hus solgt.

Et sæt eksklusive kameralinser blev solgt for 76.000 rand, mens Land Roveren blev solgt for 285.000, svarende til 130.360 kroner. Grunden blev solgt for et beløb svarende til 82.330 kroner. Resten blev solgt for mindre beløb.

I sidste øjeblik er Britta Nielsens computere trukket fra auktionen.

- Jeg er ked af det, men vi fik en mail fra Interpol i morges, der sagde, at ingen elektronik må sælges, da det kan være, at det skal bruges i efterforskningen, lød det fra auktionsleder Peter Maskell.

To mindre pengeskabe og et stort pengeskab fra husets 'saferoom' blev solgt for lige under 1000 kroner, to PlayStation for nogenlunde det samme, mens eksempelvis et par soveposer blev solgt for omkring 400 kroner.

Ejendelene indbragte i alt 863.000 sydafrikanske rand, svarende til knap 400.000 danske kroner.

Foruden huset købte det danske par også dele af de møbler og det inventar, som var sat til salg.

Det var et bizart skue, da Britta Nielsens ejendele blev bortauktioneret i Sydafrika. Producer: Lasse Brøndal/Video: Tariq Mikkel Khan