Dansk politi undersøges efter voldsom video: Betjente slår polsk fan flere gange

En voldsom video viser, hvordan en polsk fan bliver anholdt af politiet under fredagens landskamp. Københavns Politi meddeler, at man har overdraget sagen til Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Ekstra Bladet har sammenklippet nogle af privatoptagelserne med optagelser fra en polsk fan til denne video. Advarsel: Voldsomme billeder (Privatoptagelser, redigering: Kristian Hansen)

Ved du noget? Tip os på 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

En voldsom video viser, hvordan en polsk fan bliver anholdt forud for fredagens fodboldlandskamp og flere gange bliver slået med en knippel. Anholdelsen skete foran Parken, hvor Danmark skulle møde Polen.

Ekstra Bladet har fået adgang til både billeder og video af den voldsomme anholdelse, og her ser man, hvordan en mand i grøn t-shirt og shorts kommer gående hen mod politiet.

Af ukendte årsager begynder politiet at slå på manden med knippel, og han bliver efterfølgende lagt ned på jorden. En anden video, som Ekstra Bladet har fået adgang til, viser hvordan manden bliver slået, efter han er blevet lagt ned. Der står flere personer rundt om manden, da han lå ned.

Ekstra Bladet har hele dagen forsøgt at få en kommentar fra Københavns Politi, men for ganske kort tid siden valgte politiet at skrive ud på Twitter, at sagen overdrages til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Københavns Politi oplyser over for Ekstra Bladet, at man ikke kan sige noget, da den nu varetages af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed oplyser, at man endnu ikke har set sagen og derfor ikke kan komme med yderligere.

Det er uvist, hvordan tilstanden er på den polske fan.

Ekstra Bladet har talt med et vidne, der så polakken op til anholdelsen.

- Jeg var der før, at han blev anholdt, og der var han meget agressiv. Jeg kan genkende ham på blusen og på bukserne. Han gik flere gange tilbage til politiet og råbte og skreg, siger vidnet, som ikke ønsker sit navn frem.

Han fortæller, at episoden udspillede sig før kampen, og han understreger, at han ikke kan sige, om politiet har handlet forkert eller rigtigt.

- Men han var meget voldsom. På et tidspunkt sparkede han ud efter en betjent, som så skubbede ham væk igen, men han blev ved med at vende tilbage.

Over 20 polske fans blev i alt anholdt i forbindelse med landskampen. En person er blevet varetægtsfængslet under et grundlovsforhør lørdag.

Vidnet har sendt en video af episoden, som du kan se nedenfor, hvor man kan se en mand iført grøn trøje og cowboyshorts sparke en betjent. Ekstra Bladet kan dog ikke slå fast, om der er tale om manden fra videoen øverst i artklen.

Foto: Lukas Komsta 
Foto: Lukas Komsta 
 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere