Dansk realitystjerne tiltalt: Indrømmer disse svindelnumre

Den 22-årige Nadia Shila Petersen erkender bedrageri for 36.000 kroner, men nægter flere af anklagerne mod sig. Hun møder ikke op i retten

Nadia Shila Petersen er tiltalt for en lang stribe bedragerier. Foto: Jacob Heinel Jensen
Nadia Shila Petersen er tiltalt for en lang stribe bedragerier. Foto: Jacob Heinel Jensen

Når sagen mod den danske realitystjerne Nadia Shila Petersen, kendt fra 'De unge Mødre' og DR3-programmet 'Hjemløs på Instagram', starter i Retten i Næstved i morgen, vil den 22-årige mor til to erkende flere af anklagerne mod sig.

Men hun møder ikke op i retten.

Det fortæller hendes forsvarer, Hans Mogensen, der har været i kontakt med sin klient i USA.

- Nadia Shila erkender 21 forhold, hvor der er taget betaling for varer, der fortrinsvist er solgt via internettet, men ikke er blevet leveret, til en samlet værdi af 36.469 kroner, skriver forsvareren i en mail til Ekstra Bladet.

Hun ønsker ikke selv at tale med medier, men har givet sin forsvarer lov til at udtale sig.

Nadia Shila Petersen er ligeledes tiltalt for en række forhold omkring misbrug af NemID og udnyttelse af personoplysninger i forhold til en mandlig bekendt, hvor hun er anklaget for uberettiget at have købt ting og optaget lån i dennes navn.

- Overfor disse anklager påstås frifindelse, da handlingerne i følge Nadia Shila er sket med pågældendes samtykke og i nogle tilfælde af ham selv, skriver forsvareren.

Nadia Shila Petersen er tiltalt for en lang stribe bedragerier. Foto: Jacob Heinel Jensen Krimi Dansk realitystjerne tiltalt: Her er alle anklagerne

Nadia Shila Petersen har boet på gaden i USA. Hun kommer ikke hjem til retssagen. Foto: Jacob Heinel Jensen
Nadia Shila Petersen har boet på gaden i USA. Hun kommer ikke hjem til retssagen. Foto: Jacob Heinel Jensen
 

Tiltalt for udnyttelse
I forhold til denne person kræves Nadia Shila Petersen, ifølge anklageskriftet, dømt for åger og til dels forsøg på åger 'ved i perioden fra 15. september til 13. december 2015 adskillige gange (30 gange, red.) at have udnyttet FJs betydelige personlige vanskeligheder, manglende indsigt eller letsind til i et aftaleforhold at opnå en ydelse, der står i væsentligt misforhold til modydelsen, eller som der ikke skal ydes vederlag for til en samlet værdi af 178.659,09 kroner'.

Nadia Shila Petersen er tiltalt for en lang stribe bedragerier. Foto: Jacob Heinel Jensen 112 Hvis realitydeltager får fængselsstraf: Forsvarer vil gå efter særlig afsoning

Det mener den 22-årige forsvarer Hans Mogensen dog ikke er retsligt muligt.

Endelig er hun også tiltalt for at have fremlejet sin og moderens lejlighed, før hun rejste til USA, uden at lejerne kunne få dispositionsret over lejligheden, fordi den i mellemtiden var blevet opsagt af boligselskabet på grund af manglende betaling af lejen.

Den manglende lejebetaling skete uden Nadia Shilas vidende, ifølge hendes forsvarer.

- Nadia Shila oplyser, at hun havde forventet, at moderen havde betalt huslejen, og at de ville og kunne vende tilbage til lejligheden efter opholdet i USA – et ophold, der på det tidspunkt kun forventedes at ville vare nogle måneder, skriver forsvareren.

Sagen mod Nadia Shila Petersen har tidligere været berammet, hvor hun ikke mødte op, ligesom det ikke lykkedes at forkynde anklageskriftet mod hende og hendes mor.

Men efter længere tids søgen lykkedes det at forkynde anklageskriftet, da hun mødte op hos en dansk myndighed i USA, oplyser sagens anklager Mariam Khalil til Ekstra Bladet.

Der var afsat fem dage, hvor den ene blev aflyst.

- Vi arbejder pt. sammen med anklageren for at se, om sagen kan behandles på mindre end de resterende fire dage. Der kommer givetvis ikke dom i morgen, fortæller forsvarer Hans Mogensen.

1 af 2 
2 af 2 Nadia Shila Petersen er tiltalt for en lang stribe bedragerier. Foto: Jacob Heinel Jensen