Dansk storsvindler anholdt i Thailand

En 29-årig dansker er blevet anholdt i Thailand - sigtet for omfattende skattesvindel. Manden har i årevis været eftersøgt af dansk politi og Interpol

Martin Matthiasen blev anholdt i Thailand nær Bangkok. (Foto: Interpol)
Martin Matthiasen blev anholdt i Thailand nær Bangkok. (Foto: Interpol)

Efter i adskillige år at have været på flugt fra de danske myndigheder, blev den 29-årige dansker Martin Matthiasen i dag anholdt i Thailand.

Martin Matthiasen blev anholdt på Emporium Hotel i Klong Toey-distriktet. Han er sigtet - sammen med yderligere otte andre personer - at have forfalsket dokumenter og begået skattesvig i en størrelsesorden af 180 millioner kroner. Det skriver Bangkok Post.

Storsvindel med mobiltelefoner
De yderligere otte personer er tidligere blevet anholdt i Danmark. Matthiasen flygtede fra Danmark og har angiveligt opholdt sig i adskillige lande, før hans flugt endte i Bangkok, hvortil han kom fra Malaysia.

Ifølge computerworld er Matthiasen en af hovedmændene i den såkaldte 'Gul Feber'-sag, som er blevet efterforsket af Bagmandspolitiet. Sagen drejer sig om massiv momssvindel med salg af mobiltelefoner.

Sidste brik i sagen
Det særprægede navn på sagen skulle angiveligt være tillagt sagen, fordi den har haft forbindelser til Hong Kong. Martin Matthiasens firma Solid Trading blev anmeldt allerede i 2004 for en momsgæld på 30 millioner kroner. Efterfølgende gik direktøren altså under jorden.

- Martin Matthiasen er den eneste, vi mangler i sagen, der ellers er afsluttet med domme på op til seks års fængsel og konfiskation af 90 millioner kroner, har statsadvokat Jens Madsen fra Bagmandspolitiet tidligere udtalt til computerworld.dk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere