Dansk Sygeplejeråd raser: Vi dræber ikke patienter

Dansk Sygeplejeråd overvejer at indstævne advokaturchef fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for injurier

Dansk sygeplejeråd raser over advokaturchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Jeanette W. Andersen, i forbindelse med den meget omtalte sag, hvor en 30-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus er sigtet for at have begået fire drab samt et drabsforsøg.

I forbindelse med en fristforlængelse i sidste uge udtalte anklager Jeanette W. Andersen nemlig i retten, at 'det er ikke usædvanligt, at sygeplejersker slår patienter ihjel'.

Nu kræver formanden for Dansk Sygeplejråd, Grethe Christensen, at hun trækker udtalelsen tilbage.

-  Det er fuldstændig urimeligt at give udtryk for, at det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at slå patienter ihjel, når vi stort set ikke kender en eneste sag i Danmark. Hun hænger en hel stand af sygeplejersker ud, siger Grete Christensen til BT.

Til Ekstra Bladet siger Jeanette W. Andersen om sit udsagn, at det er en amerikansk undersøgelse, som hun lægger til grund for sin påstand om, at det ikke er usædvanligt at opleve sygeplejersker, der slår ihjel.

- Jeg synes, at de, der undrer sig over mine udtalelser, bør læse den samme artikel i Berlingske Tidende fra marts 2014, som jeg selv har læst, siger advokaturchefen til Ekstra Bladet.

Hun fortæller videre, at hun ikke har sagt noget i retten for at støde nogen.

Politidirektør går ind i sagen
Også Sydsjælland- og Lolland Falsters politidirektør, Lene Frank, er gået ind i sagen.

- Vi udformer et svar, som Dansk Sygeplejeråd skal have før alle andre, siger hun til Ekstra Bladet.

- Får beskyldningerne nogle umiddelbare konsekvenser for hvilken anklager, der fremover skal møde for anklagemyndigheden?

- Nej. Nu er det jo ikke en påstand om inhabilitet, som Dansk Sygeplejeråd kommer med. Det er en påstand om injurier. Det er det, vi behandler, siger Lene Frank.