Dansk zoo-ejer i chok: Ni kænguruer stjålet

Zoo-ejeren vidste, den var helt gal, da der sad én ensom kænguru tilbage i indhegningen

De ni kænguruer er ifølge politiet 40.000 kroner værd. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
De ni kænguruer er ifølge politiet 40.000 kroner værd. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Tyve har i nattens mørke stjålet ni ud af ti kænguruer fra Munkholm Zoo i Balle i Syddjurs Kommune.

De er trængt ind i kænguru-indhegningen mellem klokken halv otte fredag aften og klokken otte lørdag morgen. Ifølge politiet har kænguruerne en samlet værdi på 40.000 kroner.

- Det kan jeg bekræfte. Munkholm Zoo har fået stjålet fire voksne hunner og fem unger. En af dem er en helt hvid albino-kænguru, lyder det fra vagthavende ved Østjyllands Politi Morten Hansen.

Det var en af ejerne af Munkholm Zoo Benny Johansen der noget chokeret selv opdagede og anmeldte forbrydelsen.

Artiklen fortsætter under tweets ...

- Det gør virkelig ondt i hjertet. Ikke nok med at dyrene, er blevet stresset, og at det er en flok, vi har bygget op i mange år for at have gode gener. Så er det noget af det værste, at ens dyr er blevet stjålet, lyder det nedslået fra Benny Johansen.

Hopper panisk rundt
Det var da Benny Johansen var ude og gå sin rutinemæssige morgenrunde, at han opdagede, at den var gal.

- Jeg kan hurtigt se, at der kun er én kænguru tilbage, og den hopper rundt helt forvirret og panisk rundt, siger zooejeren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

En af de stjålne kænguer er albino. Privatfoto
En af de stjålne kænguer er albino. Privatfoto

- Jeg tænkte: 'For søren da! Er de sluppet ud?' Men det var de selvfølgelig ikke. For det flethegn, vi bruger, er noget af det bedste, man kan bruge til dyr, og det var tydeligt at se, det var klippet op, og det havde været en del tumult, fortæller Benny Johansen videre.

Politiet er i fuld gang med at undersøge stedet. Har man set eller ved noget, hører politiet meget gerne nærmere på telefon 114.

- Der er nogle hjulaftryk og sålaftryk. Vi kommer til at lave nogle afhøringer, men det er ikke noget overvågningskamera, siger politiets vagthavende.

Har mistet håbet
Ifølge politiet har kænguru-tyvene vidst, hvad de havde i gang i. Det er nemlig ikke helt nemt at stjæle en kænguru. Det forklarer Benny Johansen.

- Skal man fange en kænguru, skal man holde den i halen, den er bomstærk og dens klør kan rive op i ens kød. Så de har virkelig vidst, hvad de lavede, siger han.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor de ni kænguruer skulle være blevet stjålet, udover at de muligvis kan sælges videre. Derfor må politiet arbejde hurtigt, hvis de vil finde kænguruerne i tide.

Zooejeren selv tror ikke selv på, at han får sine kænguruer tilbage.

- Jeg tror sgu ikke, de bliver fundet. Man ved jo aldrig, nu bliver der jo skrevet om det. Hvis der pludselig er nogen, der ser en flok kænguruer, så håber jeg, de reagerer. Man altså, tyveknægte går jo ikke ligefrem og praler med, at de har ni kænguruer, siger Benny Johansen.

Munkholm Zoo har over 400 dyr fordelt på 90 forskellige arter.

Indehaverne, Annelise og Benny Johansen, har drevet zooen i 25 år. De har i cirka to år forsøgt at sælge den, men uden held.