Dansker dræbt i Norge

En 50-årig dansk mand er blevet dræbt i Norge

Den 50-årige danske mand er fundet død i et hus syd for Stavangar. Foto: Google Maps
Den 50-årige danske mand er fundet død i et hus syd for Stavangar. Foto: Google Maps

En 50-årig dansk mand er tidligere i dag blevet dræbt i Norge.

Det oplyser politiet i Rogaland i en pressemeddelelse ifølge VG.

Den danske mand blev tidligere i dag fundet hårdt kvæstet i et hus i området Røyneberg i Sola kommune lidt syd for Stavangar. Kort efter fundet blev manden erklæret død.

Manden er ifølge norsk politi dansk statsborger, men har fast bopæl i norske Rogaland.

Politiet anholdte kort efter en 32-årig mand. Han er nu sigtet for manddrab. Det er fortsat uklart, om den sigtede erkender sin skyld. Han er endnu ikke blevet afhørt.

- Den sigtede er under lægebehandling og befinder sig lige nu på sygehuset, siger anklager Stian Eskeland fra Sør-Vest politidistrikt til VG.

Stod ikke til at redde
Politiet fik en henvendelse klokken 15.49 og kørte hurtigt ud til huset sammen med både ambulancer og brandbiler. Den hårdt kvæstede danske mand fik førstehjælp på stedet, men hans liv stod ikke til at redde.

'Vi ønsker på nuværende tidspunkt ikke at sige noget om, hvilken relation sigtede og afdøde havde,' skriver politiet i pressemeddelelsen.

Politiet er i gang med efterforskningen på stedet. Det er endnu ikke muligt at fastslå dødsårsagen.

- Vi begynder med vidneafhøringer her til aften af folk, som kan kende til dele af hændelsesforløbet, siger anklager Stian Eskeland til det norske nyhedsbureau NTB.

Ifølge Aftenposten har politiet afspærret huset med afspærringsstrimmel. To betjente bevogter huset og sørger for, at uvedkommende ikke kan komme ind.

Politiet vil ifølge Stavanger Aftenblad ikke komme nærmere ind på, om der var flere i huset under episoden, eller om der var våben involveret i drabet.

Udenrigsministeriet undersøger
Det danske udenrigsministerium arbejder i øjeblikket for at få mere at vide om den 50-årige dræbte dansker.

- Udenrigsministeriet er opmærksom på presseforlydender om, at en dansk statsborger er dræbt i Norge. Udenrigsministeriet undersøger sagen, lyder det fra vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice til Ekstra Bladet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere