Dansker fængslet for dobbelt-drab i Nigeria: Ofres familie i oprør over 'hvid særbehandling'

Fængslet dansker får VIP-behandling i fængslet, lyder kritikken fra familien til dræbt nigeriansk sangstjerne og dennes datter

Danskeren sidder fængslet i sagen, som politiet efterforsker som drab. Foto: Privat
Danskeren sidder fængslet i sagen, som politiet efterforsker som drab. Foto: Privat

En 53-årig dansker, som mistænktes for drabet på sin nigerianske kone og datter, får særbehandling i fængslet på grund af sin race-status.

Sådan lyder kritikken fra familien til den 38-årige kvinde, der sammen med sin fireårige datter blev fundet dræbt parrets lejlighed i april i år.

Den 53-årige dansker har siden 6.april siddet fængslet i sagen, sigtet for at have dræbt først sin kone og sidenhen sin datter.

- Da vi så ham i retten, lignede han ikke en, der kom fra et fængsel. Han var ren, var iført en nyvasket t-shirt og havde fået en flaske vand i hånden, lyder kritikken fra sangerindens far til til det nigerianske medie Sunday Scoop.

Anklager: Han forgiftede sin datter
- Han var også den eneste anholdte i retten, som ikke var iført håndjern. Hvorfor skal en nigeriansk mand være iført håndjern, når den danske mand ikke er, lyder det fra faren, der mener, at danskeren modtaget VIP-behandling i fængslet.

Da den danske mand senest 8.maj blev stillet for en dommer mødte familiemedlemmer til den dræbte sangerinde og en række aktivister op i t-shirts med kvindens billede påtrykt.

Her udtrykte de også stor utilfredshed med myndighedernes behandling af danskeren til flere lokale medier.

112 Dansker mistænkt for dobbeltdrab i Nigeria: Ligene blev fundet i køkkenet

Ved retsmøde præsenterede anklager Effiong Asuquo, hvad der ifølge politiet førte til drabet på den 38-årige kvinde i hjemmet på Banana Island lidt uden for Nigerias største by Lagos:

- Den sigtede, der altid var oppe at toppes med sin kone, slog hendes hoved flere gange ind i en væg, så hun døde, og han forgiftede derefter sin datter, lød det fra anklageren.

- Han trak herefter deres livløse kroppe hen til gashanen for at give det indtryk, at de blev kvalt på grund af et gaslæk.

Risikerer dødsstraf
Den 53-årige mand nægter sig skyldig i anklagerne. Ved retsmødes fulgte dommeren dog anklagerens krav og besluttede, at danskeren fortsat skal sidde varetægtsfængslet frem til 28. juni.

Danskeren har siden torsdag siddet fængslet i sagen, som politiet efterforsker som drab. Foto: Privat 112 Dansker mistænk for drab i Nigeria: Kone og barn fundet kvalt

Ifølge The Guardian risikerer danskeren dødsstraf, hvis han bliver dømt for det dobbelte drab.

I Danmark bekræfter udenrigsministeriets borgerservice, at en dansk mand er tilbageholdt i Nigeria, men ville derudover ikke oplyse nærmere.

Den 38-årige kvinde var en populær musiker i Nigeria.

Hun underskrev i 2017 en pladekontrakt med det asiatiske selskab Petra Entertainment og var ved at promovere sin nyeste single inden sin død.