Dansker fængslet på 8. måned: Mistænkt for at kvæle kæreste i ferieparadis

Efterforskning nærmer sig afslutning: Niece hører intet fra onkel eller myndigheder

Iført en trefarvet polo-shirt ankom den 51-årige drabsmistænkte dansker i juni til grundlovsforhøret i i Vélez Málaga, der er en kommune i Málagaprovinsen ved Costa del Sol og også hovedstad i Axarquía-området (Foto: Anthon Unger)
Iført en trefarvet polo-shirt ankom den 51-årige drabsmistænkte dansker i juni til grundlovsforhøret i i Vélez Málaga, der er en kommune i Málagaprovinsen ved Costa del Sol og også hovedstad i Axarquía-området (Foto: Anthon Unger)

Ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

En dansk mand fra Amager kommer efter alt at dømme til at tilbringe sin 52 års fødselsdag spærret inde i det centrale arresthus i Alhaurin de la Torre uden for Malaga.

Her afventer han juristernes afgørelse af, hvorvidt han bliver tiltalt for at have dræbt sin 40-årige kæreste Anne på et hotel i feriebyen Torre del Mar i juni sidste år.

- Den myrdede kvindes partner er fortsat varetægtsfængslet i Malaga, mens det vurderes, om et nævningeting skal afgøre hans skyld eller uskyld, skriver en ansat ved Tribunal Superior de Justicia de Andalucía i en mail til Ekstra bladet.

Andrés Guerrero bryder sig ikke om den store opmærksomhed, hotellet, hvor han er manager, får. Søndag mødte synet af den afdøde danske kvinde Anne ham, da han sammen med kvindens kæreste åbnede døren til hotelværelset. Krimi Jeg har set mange døde, men intet som dette

Spørgsmål til Danmark
Domstolskontoret i Granada oplyser desuden, at efterforskningen af sagen og de retslige undersøgelser nærmer sig en afslutning:

- Der mangler fortsat at blive udført nogle prøver, ligesom man afventer svar på nogle spørgsmål, som er blevet sendt til Danmark.

Domstolskontoret kan ikke oplyse, hvilke spørgsmål man søger svar på i Danmark.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har den 51-årige dog tidligere været i dansk politis søgelys, blandt andet i forbindelse med narkohandel og kørsel i narkopåvirket tilstand. Weekendopholdet her på hotel BQ Andalucia Beach endte i en tragedie for et dansk par. (Pr-foto) 112 - 22. jun. 2015 - kl. 20:09 Ny mystik om dansk kvindes ferie-død

På intet tidspunkt har han dog ifølge Ekstra Bladets oplysninger været mistænkt for en så alvorlig forbrydelse, som han står overfor i Malaga lige nu.

112 - 23. jun. 2015 - kl. 14:58 51-årig dansker fængslet for drab i Spanien

Niece: Han har ikke gjort det
Det bekræfter den drabsmistænktes niece overfor Ekstra Bladet:

- Nej, det var slet ikke noget så grelt, siger niecen Betina, som kalder drabsmistanken mod onklen for 'absurd'.

- Jeg tror selvfølgelig ikke på, at han har gjort det, lyder det videre, før hun tilføjer, at hun gerne vil være tilstede under en eventuel retssag for at bakke sin onkel op.

- Men jeg har ikke kunnet få noget at vide af hverken danske eller spanske myndigheder, og jeg får ikke svar på mine breve til min onkel.

Mistænkt: Hun havde forsøgt at hænge sig
Den 40-årige kvinde blev ifølge spansk politi kvalt mellem klokken 02.00 og 03.00 natten til søndag 21. juni. Næste morgen stod hendes kæreste pludselig ved receptionen i hotel-lobbyen på BQ Andalucia Beach og fortalte nervøst på engelsk, at hans kone ikke trak vejret. Hotel-direktøren løb sammen med manden op til hotellets øverste etage, hvor synet af et kvindelig i et syndigt rod ramte ham.

Den 51-årige kæreste blev anholdt og sigtet for drabet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har hendes drabssigtede kæreste nægtet sig skyldig i anklagerne mod ham, og ifølge spanske medier har han under retsmøder forklaret, hvordan kæresten skulle have forsøgt at hænge sig i ledningen til en hårtørrer.

En politibil på vej ind til retsbygningen i Malaga, hvor en 51-årig dansk mand i går blev fremstillet for en dommer sigtet for drab. (Foto: Anthon Unger) 112 - 24. jun. 2015 - kl. 11:45 Dansker-drab: Var i byen med ven, før Anne døde

Modstridende forklaringer
Det har tidligere været fremme, at en del af mistanken mod manden bygger på, at han har givet modstridende forklaringer til politiet.

Ekstra Bladet besøgte Torre del Mar efter drabet i ferieparadiset. Her fortalte hoteldirektøren, at den nu varetægtsfængslede mand og Anne var i byen med en tredje dansker, som også boede på hotellet:

Efter at politiet tog den nu drabsmistænkte kæreste med på politistationen, hentede de også vennen med ind til afhøring.

- Men det er mit indtryk, at han er rejst hjem - han tog sine ting med sig, da han forlod hotellet med politiet og er ikke kommet hjem, fortalte Andrés Guerrero til Ekstra Bladet.

Se også: Sigtet for kærestedrab: Her skal dansker spærres inde

Ekstra Bladet afventer Udenrigsministeriets Borgerservice kommentarer til sagen.

Ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere