Dansker idømt lang fængselsstraf i udlandet

Den 38-årige danske farmaceut-fyrste Jacob Sporon-Fiedler skal fem år og fire måneder bag tremmer. Han er dømt for at være bagmanden i sagen om en verdensomspændende steroide-bande

Der findes ikke mange billeder af den tidligere bodybuilder og direktør for Alpha-Pharma Healthcare, men her er den 38-årige danske mand. Foto: Central News.
Der findes ikke mange billeder af den tidligere bodybuilder og direktør for Alpha-Pharma Healthcare, men her er den 38-årige danske mand. Foto: Central News.

Danske Jacob Sporon-Fiedler kan se frem til at tilbringe de næste fem år og fire måneder i fængsel.

Det har retten i London onsdag afgjort ifølge Nation Crime Agency.

Danskeren er dømt for sin rolle i det, der er beskrevet som verdens største sag om ulovlig doping.

National Crime Agency skrev i juli 2019 om sagen, og her kom det frem, at en af bagmændene var den 38-årige danske direktør i virksomheden Alpha-Pharma Healthcare, Jacob Sporon-Fiedler.

Efter en fire år lang efterforskning kunne de britiske myndigheder knytte 16 ton steroider til en værdi af 104 millioner kroner direkte til den danske finansfyrste.

- Denne gruppe ansvarlig for organiseret kriminalitet var den største af sin slags, der nogensinde er blevet fældet, og det er sandsynligvis den største globale spiller på marked for ulovlige steroider.

- De havde redskaberne til at smugle tonsvis af steroider ind i Europa, hvor de solgte det videre på det sorte marked. Hjernen bag netværket var Jacob Sporon-Fiedler, og vi har fundet beskeder på hans telefon, der indikerer, at han stod for at smugle fire ton steroider ind i Europa hver måned, siger 'NCA branch commander', David Cunningham.

Fremgangsmåden var at producere pillerne og ampullerne med doping billigt i Indien og så sælge med stor fortjeneste i Europa via to kontakter i Storbritannien. De er også begge idømt fængselsstraffe.

I alt er fem mennesker blevet dømt. En dansker og fire britiske statsborgere. Den tidligere bodybuilder har i dag base i Mumbai i Indien.

Her er alle de fem dømte. Danskeren længst til venstre. Foto: NCA
Her er alle de fem dømte. Danskeren længst til venstre. Foto: NCA
 

Du kan læse mere om sagen, og hvordan danske Jacob Sporon-Fiedler blev fældet her:

Krimi Jacob svindlede for millioner i årevis: Fund i lufthavn smadrede hans imperium