Dansker idømt lang fængselsstraf i udlandet

Den 38-årige danske farmaceut-fyrste Jacob Sporon-Fiedler skal fem år og fire måneder bag tremmer. Han er dømt for at være bagmanden i sagen om en verdensomspændende steroide-bande

Der findes ikke mange billeder af den tidligere bodybuilder og direktør for Alpha-Pharma Healthcare, men her er den 38-årige danske mand. Foto: Central News.
Der findes ikke mange billeder af den tidligere bodybuilder og direktør for Alpha-Pharma Healthcare, men her er den 38-årige danske mand. Foto: Central News.

Danske Jacob Sporon-Fiedler kan se frem til at tilbringe de næste fem år og fire måneder i fængsel.

Det har retten i London onsdag afgjort ifølge Nation Crime Agency.

Danskeren er dømt for sin rolle i det, der er beskrevet som verdens største sag om ulovlig doping.

National Crime Agency skrev i juli 2019 om sagen, og her kom det frem, at en af bagmændene var den 38-årige danske direktør i virksomheden Alpha-Pharma Healthcare, Jacob Sporon-Fiedler.

Efter en fire år lang efterforskning kunne de britiske myndigheder knytte 16 ton steroider til en værdi af 104 millioner kroner direkte til den danske finansfyrste.

- Denne gruppe ansvarlig for organiseret kriminalitet var den største af sin slags, der nogensinde er blevet fældet, og det er sandsynligvis den største globale spiller på marked for ulovlige steroider.

ad

- De havde redskaberne til at smugle tonsvis af steroider ind i Europa, hvor de solgte det videre på det sorte marked. Hjernen bag netværket var Jacob Sporon-Fiedler, og vi har fundet beskeder på hans telefon, der indikerer, at han stod for at smugle fire ton steroider ind i Europa hver måned, siger 'NCA branch commander', David Cunningham.

Fremgangsmåden var at producere pillerne og ampullerne med doping billigt i Indien og så sælge med stor fortjeneste i Europa via to kontakter i Storbritannien. De er også begge idømt fængselsstraffe.

I alt er fem mennesker blevet dømt. En dansker og fire britiske statsborgere. Den tidligere bodybuilder har i dag base i Mumbai i Indien.

Her er alle de fem dømte. Danskeren længst til venstre. Foto: NCA
Her er alle de fem dømte. Danskeren længst til venstre. Foto: NCA
 

Du kan læse mere om sagen, og hvordan danske Jacob Sporon-Fiedler blev fældet her:

Krimi Jacob svindlede for millioner i årevis: Fund i lufthavn smadrede hans imperium

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere