Dansker kendt skyldig: Sådan slog han sin kone ihjel

65-årige Peter Frederiksen er blevet kendt skyldig i medvirken til drab og flere andre forhold

BLOEMFONTEIN (Sydafrika): 65-årige Peter Frederiksen er skyldig i medvirken til mord på sin kone, produktion og distribution af børneporno, ulovlig våbenhandel, voldtægt og pædofili.

Det har dommer Daffue ved retten i Bloemfontein for ganske få minutter læst op for den 65-årige dansker.

Peter Frederiksen modtog dommen iklædt det samme tøj, som han for mere end to år siden havde på, da han første gang blev fremstillet i retten.

- Det er forfærdeligt, kunne man høre Peter Frederiksen sige uden at fortrække en mine yderligere, før han forlod retten, straks efter dommen var blevet afsagt.

Peter Frederiksen er centrum i en af de mest opsigtsvækkende sager i nyere tid. Foto: Anthon Unger Krimi Skrækdanskeren i Sydafrika: Hele historien om Peter og de afskårne kønsdele

Peter Frederiksen til Ekstra Bladet: Jeg anker
Før Peter Frederiksen modtog sin dom, var det ellers en dansker, der virkede til at have overskud.

- Er du nervøs?

- Nej, hvorfor skulle jeg være det. Jeg anker, hvis jeg bliver dømt. Jeg håber, jeg kan komme hjem til Danmark og måske endda besøge Lesotho(kongedømme kort fra Bloemfontein, hvor Frederiksen har boet), lød det smilende fra Peter Frederiksen før dommen blev afsagt.

Artiklen fortsætter under videoen

(Optagelser: Anthon Unger)

Men da dommer Daffue læste dommen op, var smilet forsvundet og ansigtet sammenbidt.

- Peter Frederiksen er ikke en mand af høj moral. Han har været gift ad flere omgange. Han har haft mange kvindelige bekendtskaber og omskåret kvinder, hvorefter han har gemt kønsdelene i sin fryser, sagde dommeren og tilføjede:

- Peter Frederiksen vil gøre alt for at beskytte sig selv. Han er en mand med stærke overtalelsesevner. Han anser sig for hævet over loven.

Sagen mod Peter Frederiksen har varet i flere måneder og har dækket alt fra pædofili og medvirken til mord og begyndte ved, at hans 28-årige kone Matshidiso Anna Modise, også kaldet Tshidi, fandt 21 dele af kvindelige kønsorganer i danskerens fryser.

63-årige Peter Frederiksen har tidligere fortalt, at han skriver alt ned. Nu kan dagbøgerne fælde ham i den groteske omskærings-sag. (Foto: Anthon Unger) Krimi Skrækdanskeren i Sydafrika: ’Det kan være nødvendigt at dræbe’

Senere blev de øvrige punkter i anklageskriftet tilføjet, da omfanget af danskerens bestialske forbrydelser gik op for de sydafrikanske efterforskere.

Myrdet for 15.000
Ifølge retten i Bloemfontein var Peter Frederiksen direkte medvirkende til mordet på sin kun 28-årige kone Tshidi, der blev skudt i Lesotho 20. oktober 2015 og døde af sine kvæstelser dagen efter.

Efter Peter Frederiksen blev anholdt på baggrund af en anmeldelse fra Tshidi om, at danskeren gemte adskillige pakker med kvindelige kønsorganer i sin fryser, blev danskeren anholdt i september 2015.

I fængslet mødte han Mohalatsi Moqeti, med hvem han aftalte at få Tshidi dræbt.

Peter Frederiksens eks-kone Tutti.(Foto: Anthon Unger) Krimi Skrækdanskerens eks-kone: Jeg blev bedøvet med champagne – vågnede i pøl af blod

Peter Frederiksen betalte Mohalatsi Moqeti 15.000 danske kroner for, at han satte mordet op og få dage senere, blev Tshidi dræbt.

Voldtog mindre-årig
Dommeren fandt også Peter Frederiksen skyldig i gentagne voldtægter af Tshidis barn fra et tidligere forhold - en i dag niårig pige.

I forbindelse med retssagen har den niårige pige fortalte, at hun igennem en årrække blev misbrugt af Peter Frederiksen. Den niårige fortalte, at Peter Frederiksen befamlede og indsatte sine fingre i den niåriges vagina.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Desuden fortalte hun, at Peter Frederiksen bad hende om at tage hans penis i munden.

Hun fortalte desuden, at Peter Frederiksen benyttede sig af en dildo-lignende genstand til at penetrere hende.

Det skete flere gange i løbet af årene. Desuden fortalte hun, at Peter Frederiksen også havde begået fuldbyrdet voldtægt af hende. Det gjorde meget ondt på hende.

Ved domsafsigelsen understregede dommer Daffue, at man skulle passe på med at lægge for meget i en kun niårig piges vidneforklaring.

Dagbog fældede ham
Men pigens forklaringer stemte meget godt overens med Peter Frederiksens egne noter i en række dagbøger, der blev fundet ved ransagningen af danskerens hjem.

Sagen igennem har Peter Frederiksen nægtet sig skyldig og det forventes, at han vil forsøge at anke dagens dom.

Med dommen står Peter Frederiksen til op til 25 års fængsel.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere