Dansker sigtet for at myrde sin datter og berømte kone: Snedigt trick skulle skjule det hele

En 53-årig dansk mand er sigtet for at have slået sin kone ihjel og forgiftet sin lille datter. Nu har obduktionen afsløret den formodede dødsårsag

Danskeren har siden torsdag i sidste uge siddet fængslet i sagen, som politiet efterforsker som drab. Foto: Privat
Danskeren har siden torsdag i sidste uge siddet fængslet i sagen, som politiet efterforsker som drab. Foto: Privat

En dansk mand sidder lige nu varetægtsfængslet i Nigeria frem til 5. maj sigtet for drabene på sin nigerianske kone og deres fælles datter.

Den 53-årige dansker blev anholdt 5. april, da den 29-årige kvinde blev fundet livløs i køkkenet i parrets hjem ved Banana Island ikke langt fra Nigerias største by, Lagos.

Under den livløse kvinde fandt politiet også liget af parrets fireårige datter.

I knap 14 dage har det været uklart, hvad der var årsag til danskerens kones død, og nu har politiet netop offentliggjort resultatet af obduktionen.

Det skriver det nigerianske medie Vanguard.

Kommissær hos Lagos State Police Imohimi Edgal fortæller, at dødsårsagen var et hovedtraume, og efterfølgende skulle han efter sigende have forsøgt at skjule sine spor.

- De retsmedicinske undersøgelser viser desuden, at der var blodpletter på gulvet fra parrets soveværelse til køkkenet. Og selv gulvet på snedig vis var forsøgt at blive vasket helt ned, så kunne vores specielle kemiske teknikker registrere pletterne, siger Imohimi Edgal.

Artiklen fortsætter under billedet

Danskeren sidder i det frygtede Ikoyi-fængsel. Læs mere længere nede i artiklen. Foto: Ritzau Scanpix.
Danskeren sidder i det frygtede Ikoyi-fængsel. Læs mere længere nede i artiklen. Foto: Ritzau Scanpix.
 

Desuden blev der også fundet blod på vasken i køkkenet.

Politiet: Skulle ligne en ulykke
Ifølge anklageren skete drabene som kulminationen på et voldsomt skænderi mellem danskeren og kvinden natten til torsdag 5. april.

Se også: Dansker sigtet for at tæve sin berømte kone ihjel: Nu er han indsat i 'helvedes fængsel'

- Der er overvældende mange beviser, som peger i retning af, at den sigtede skulle have slået sin kone og sit barn ihjel, lød det fra sagens anklager Effiong Asuquo ifølge guardian.ng.

Her skulle danskeren ifølge sigtelsen have udsat kvinden for vold foran to af hendes niecer, inden han slæbte den livløse kvinde ud i køkkenet.

Det er politiets teori, at danskeren efterfølgende forgiftede parrets barn.

- Han lagde den lille pige under sin mor, hvorefter han tændte for gassen i komfuret, så deres død ville se ud som en ulykke, lød den uhyggelige teori fra anklageren ifølge guardian.ng.

Ved retsmødet nægtede den 53-årige dansker sig skyldig i sigtelsen. Alligevel valgte dommeren at varetægtsfængsle ham i fire uger.

'Afrikas Beyonce'
Den afdøde kvinde var en populær sangerinde i Nigeria, som ifølge flere lokale medier var på vej mod et karrieregennembrud, da hun for nylig havde underskrevet en kontrakt med et større asiatisk pladeselskab.

Hun skulle have optrådt til en større stadion-koncert senere på måneden.

Desuden blev hun ifølge Daily Beast af flere betegnet som 'Afrikas Beyonce'.

I den lokale presse har sangerindens manager bekræftet hændelsen i en pressemedelelse.

- Det er meget chokerende og en trist udvikling. Vi vågnede alle til den triste nyhed om drabet på hende, lyder det i pressemeddelelsen, hvor manageren ifølge Pulse.ng udtrykker endnu større sorg over at drabsmanden angiveligt skal findes blandt sangerindens nærmeste, lød det.

Helvedes fængsel
Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan den danske mand lige nu sidder i det frygtede Ikoyi-fængsel.

Flere medier har tidligere beskrevet rædslerne i det overfyldte fængsel, der ligger i en af verdens største byer, Lagos, i Nigeria med over 20 millioner indbyggere.

Blandt andet skriver The Guardian i Nigeria, at 32 mennesker døde i fængslerne alene i 2016. Et andet medie, The Nation, har også gjort op, hvor mange mennesker, der er indsat i fængslet lige nu.

Efter sigende er der indsat omkring 2700 fanger, selv om der kun er plads til 800. Derudover skulle over 200 være børn.

Artiklen fortsætter under billedet

 

The Nation har også talt med en lang række indsatte, der fortæller, om uhyrlighederne i det overfyldte fængsel. Og trods de mange mindreårige indsatte, så er det ikke for børn.

- Det er en helt anden verden herinde. Mange frygtelige ting, som ingen kan forestille sig eller tale om, sker herinde. Vi er altid pakket sammen som sardiner lige meget, hvor vi sover om natten. Når du ligger ned, så er der en anden indsat klos op af dit hoved med sine føder.

- Vi får heller ikke ordentlig mad, så vi kæmper konstant med sult. Varmen er også uudholdelig, og det er altid et mindre mirakel, hvis man vågner op næste dag, fortæller 15-årige Abdulazeez til The Nation.

Varmt som en ovn
En anden indsat - kendt under navnet Daniel - beskriver, hvordan han er besvimet på grund af varmen fem gange i løbet af en måned.

- Jeg besvimede, fordi vores celle er som en ovn. Varmen blev for meget. Mit liv er gået helt i sort, fordi jeg ikke har penge til at hyre en advokat, så jeg ved ikke, hvor længe jeg skal blive herinde, siger han til The Nation.

En tredje indsat ved navn Dauda beskriver stedet som et sandt helvede, og nu har myndighederne da også fået øjnene op for problemerne i fængslet.

Rigsadvokaten i Lagos Adeniji Kazeem har tidligere i år udtrykt sin store bekymring. Blandt andet har han ifølge The Guardian fortalt, at regeringen i Nigeria bliver nødt til at have mere fokus på forholdene i fængslerne, ligesom de syge skal behandles bedre.

- Vi ønsker ikke at opleve en massiv fangeflugt i Lagos. Det er meningen, at fængsler skal reformere og uddanne fanger, og ikke få dem til at bryde ud eller blive syge, siger Adeniji Kazeem til The Guardian.

Samtidig fortæller han også om frygten for et stor meningitis udbrud i fængslerne forårsaget af varmen.

Lisbeth Markussen er mærket af den bratte adskillelse fra sine tre børn, der nu er på børnehjem, mens hun er spærret inde i et brasiliansk fængsel. Foto: Tariq Mikkel Khan Tæt på Ekstra Bladet i brasiliansk fængsel: Her sidder Lisbeth fra Viborg

Julius' forældre mødte hinanden bag tremmer. Alexander afsonede en dom for væbnet røveri og narkosalg, Julius' mor afsoner en dom på 12 år for drab. Privatfoto. Krimi Får skiftet ble af bande-medlemmer: 2-årig vokser op i fængsel

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere