Danskere i Istanbul: 'Der var politi og ambulancer overalt'

To venner var på vej mod Sultanahmet-pladsen, da der pludselig var sort af politi og ambulancer

Forbipasserende bedes holde sig væk i minutterne efter eksplosionen. (Video: AP)

Er du i Istanbul, og har du oplevet eksplosionen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Mindst 10 personer har tirsdag formiddag mistet livet, mens mindst 15 er såret, efter en eksplosion i turistområdet Sultanahmet i den tyrkiske storby Istanbul.

Ni er dræbte er tyske turister, skriver den tyrkiske avis Radikal ifølge det russiske nyhedsbureau Tass, men der er endnu ikke meldinger om tilskadekomne danskere oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice over for Ekstra Bladet.

Advaret af lokale

De to venner Kim Hansen og Tolga Keser befinder sig lige nu i Istanbul, og de var på vej mod Sultanahmet-pladsen, da eksplosionen indtraf.

- Det væltede frem med politi og ambulancer, og så var der nogle lokale, der fortalte, at der havde været en eksplosion, siger Kim Hansen til Ekstra Bladet.

- Jeg har ikke tal på hvor meget politi, der kom. Det kom hele tiden, selv om vi var fem kilometer fra pladsen.

Politiet har spærret af ved pladsen(Foto: AP) Krig & katastrofer - 12. jan. 2016 - kl. 09:42 Kraftig eksplosion i Istanbul: Mindst 10 dræbt

Kim Hansen fortæller, at de ikke kunne mærke til at starte med, at der var sket noget alvorligt.

- Men pludselig kunne man se, at folk var helt skræmte i øjnene, siger han, der fortæller, at de blev bedt om at gå en anden vej, da der havde været bomber.

Artiklen fortsætter under billedet

Billeder af pladsen efter eksplosionen. (Foto: AP)
Billeder af pladsen efter eksplosionen. (Foto: AP)

Søster ringede
Tolga Keser, der selv er etnisk tyrker, fortæller, at hans søster ringede ham op og fortalte, at der havde været en eksplosion.

- Normalt sidder man der hjemme og ser de tyrkiske nyheder, hvis der sker så noget. Så det er underligt selv at være der, siger han.

De to mænd valgte at gå hjem og befinder sig lige nu på deres hotelværelse.

- Der er masse af politi, og det ser ud til, at der er styr på det. Så vi er ikke bange for at gå ud, siger Tolga Keser.

Artiklen fortsætter under billedet

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Krisemøde
En talsmand for den tyrkiske regering er ifølge Reuters citeret for, at der kan være tale om terror, og den tyrkiske premierminister Ahmet Davutoglu har indkaldt til et krisemøde i den tyrkiske hovedstad Ankara.

Ifølge det tyrkiske medie efterforsker politiet lige nu sagen som en selvmordsaktion. Heller ikke det er bekræftet af myndighederne, men ubekræftede meldinger går på, at der er tale om en kvindelig selvmordsbomber.

Er du i Istanbul, og har du oplevet eksplosionen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere