Danskerne gav 1,6 mio. til Magnus: Det skal resten af pengene bruges på

Magnus nåede ikke at gøre brug af alle de indsamlede penge, inden han døde alt for tidligt. Men det er meningen at overskuddet skal gøre gavn

Familien havde stadig håbet i behold, da de fløj til behandling i Malaga. Men desværre var det forgæves. (Video: Mogens Flindt)

Historien om otteårige Magnus Andersen Eids kamp mod en ondartet hjernesvulst har i den grad grebet danskerne om hjertet.

På få uger har indsamlingen på Facebook-siden Fighting for Magnus (Miv) modtaget 1,6 millioner kroner fra tusinder af donorer i hele landet.

Magnus og hans familie fløj mandag til Malaga, Spanien, for at påbegynde en alternativ behandling på et privathospital, men drengen afgik ved døden, før behandlingen kunne gå i gang.

Valentina Crast, der har været med til at arrangere både indsamlingen og behandlingen i Spanien, oplyser til Ekstra Bladet, at det allerede står klart, hvad de ubrugte penge kan anvendes til.

Hun oplyser, at det er nedfældet i anmeldelsen til Indsamlingsnævnet, hvor alle indsamlinger ifølge loven som udgangspunkt skal registreres.

- De ubrugte midler skal gå til forskning i kræft. Det er allerede skrevet ned i vores anmeldelse, så der ikke vil opstå tvivl om pengene, siger hun til Ekstra Bladet.

Julie Eid med sine drenge, kræftsyge Magnus, og storebror Malte, inden afrejsen til Malaga. (Foto: Mogens Flindt) Nyheder - 5. mar. 2015 - kl. 10:00 Magnus' mor: Ingenting kan gøre mig hel igen

Hun fortæller, at en komite bestående af fem personer, der alle stod Magnus nær, skal vurdere, hvilken form for forskning, de resterende penge skal gå til.

Hun understreger, at hun ikke selv er medlem af komiteen, men hun har alligevel en holdning til, hvordan pengene bør fordeles.

- Mit håb er, at det bliver til forskning i ikke-konventionel kræftbehandling, men der har jeg ikke indflydelse på, da jeg ikke er medlem af komiteen, siger hun.

Den kræftsyge Magnus Andersen Eid fløj mandag til Malaga med sin far, mor og storebror. Han nåede aldrig at påbegynde behandlingen, før han døde. (Foto: Mogens Flindt)
Den kræftsyge Magnus Andersen Eid fløj mandag til Malaga med sin far, mor og storebror. Han nåede aldrig at påbegynde behandlingen, før han døde. (Foto: Mogens Flindt)

Fighting for Magnus (Miv) er som krævet af loven registreret ved Indsamlingsnævnet, der hører under civilstyrelsen. (Screenshop)
Fighting for Magnus (Miv) er som krævet af loven registreret ved Indsamlingsnævnet, der hører under civilstyrelsen. (Screenshop)
 

Indsamlingen, der begyndte i februar, skulle først og fremmest gå til behandlingen af en aggressiv tumor i hjernen på den otteårige dreng fra Lyngby.

Ifølge anmeldelsen til Indsamlingsnævnet kan midlerne blandt andet blive anvendt til 'behandling og rejser til behandling i udlandet – også for familien'.

Desuden kan de indsamlede midler anvendes til 'medicin, alternativ behandling og alternativ medicin og specialkost'.

De indsamlede penge kan desuden blive brugt til at dække tabt arbejdsfortjeneste for Magnus' forældre, Jeppe Andersen og Julie Eid.

Magnus ses her sammen med sin storebror og lillesøster. (Foto: Privat). 112 - 5. mar. 2015 - kl. 07:22 Kræftsyge Magnus død i nat

Valentina Crast oplyser, at hun endnu ikke har overblik over, hvor mange af de indsamlede penge, der hidtil er blevet brugt. Men alene turen til Malaga i privatfly kostede omkring 125.000 kroner.

Til gengæld nåede den omkostningstunge del - selve behandlingen på privatklinikken i Malaga - desværre ikke at gå i gang.

Ifølge Valentina Crast koster behandlingen på privatklinikken omkring 8000 euro om ugen, men hun oplyser, at familien ikke nåede at få betalt for den første uge.

Et regnskab for alle udgifter i forbindelse med indsamlingen Fighting for Magnus (Miv) skal senest offentliggøres i august 2016.

1 af 2 Magnus ses her sammen med sin storebror og lillesøster. (Foto: Privat).
2 af 2 Familien havde stadig håbet i behold, da de fløj til behandling i Malaga. Men desværre var det forgæves. Foto: Mogens Flindt

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere