Danskerne jubler over Levakovic udvisning, men...

Ekstra Bladets Facebook-brugere jubler ovenpå dagens dom til Gimi Levakovic

Hør forsvarer Bjørn Elmquists kommentar til sagen her.

Der er ikke meget medlidenhed med Gimi Levakovic efter han tidligt torsdag aften modtog en dom på et år og tre måneders ubetinget fængsel samt 12 års udvisning af Danmark.

I hvert fald ikke, hvis man kigger på Ekstra Bladets Facebook-side, hvor brugerne livligt har kommenteret nyheden om Levakovic-overhovedets udsmidning siden den faldt klokken 17.30 i dag.

Foto: Jakob Jørgensen 112 - 6. aug. 2015 - kl. 17:32 Levakovic i retten: Her er dommen

- Endelig en retfærdig dom, skriver Lis Olsson, mens også Tina Fynbo Christensen glæder sig over dommen:

- Ganske udmærket dom. Men spørgsmålet er så hvornår den træder i kraft, skriver hun.

Dødstrusler og besiddelse af skarp pistol
Dommen faldt efter Retten i Næstved fandt, at Gimi Levaokvic var skyldig i at fremsige dødstrusler med ordlyden ’Jeg dræber jer alle sammen ’ og ’I har fem minutter til at finde den - ellers skyder jeg hele familien og knepper jer’ til en roma-familie, som Levakovic boede hos i en periode i maj i år.

- Skal jeg skyde ham her? ,skulle Gimi Levakovic ifølge et vidne have sagt sent om aftenen 1. maj i år, inden han truede med at skyde en hel roma-familie 112 - 6. aug. 2015 - kl. 11:18 Vidne: Gimi Levakovic gik amok

Foruden dødstruslerne blev han desuden kendt skyldig i at være i besiddelse af en Walther P38 pistol med to magasiner, der hver havde otte skarpe skud.

Det var en Walther P38 pistol, Gimi Levakovic blev dømt for at være i besiddelse af (Foto: Colourbox)
Det var en Walther P38 pistol, Gimi Levakovic blev dømt for at være i besiddelse af (Foto: Colourbox)
 

Sluppet for billigt
I skrivende stund har mere end 350 personer kommenteret udsmidningen, men på trods af fængselsdommen og udvisningen af Levakovic, mener flere af Ekstra Bladets læsere dog, at han er sluppet for billigt og burde være straffet hårdere.

- Helt som ventet blev straffen alt for mild. Alt taget i betragtning er det en tilsnigelse at kalde det en straf overhovedet, skriver Tommy Victor Buch.

Og han er langt fra alene.

- Skal jeg skyde ham her? ,skulle Gimi Levakovic ifølge et vidne have sagt sent om aftenen 1. maj i år, inden han truede med at skyde en hel roma-familie 112 - 6. aug. 2015 - kl. 11:55 Udviste Levakovic-kriminelle kan skubbe bossen ud af Danmark

- Dejligt med udvisning, men hvorfor kun 12 år?? Det burde være for bestandigt, og så burde man derudover indoperere en GPS- sender i ham, så man kunne sikre sig, at han ikke bare spankulerede ubemærket tilbage over den pivåbne grænse, skriver Jonas David Larsen.

Det er dog langt fra sikkert, at Levakovic ender med at blive udvist. Umiddelbart efter dommen fortalte den selvudnævnte sigøjner-boss nemlig, at han ønsker at anke sagen.

Du kan læse alle kommentarerne og deltage i debatten her. Ekstra Bladet opfordrer til en ordentlig debat og saglig tone.