DB Cargo må igen køre med sætte- og lommevogne

DB Cargo, der var involveret i togulykken på Storebæltsbroen, har fået lov til igen at køre med sætte- og lommevogne. Det oplyser Trafikstyrelsen til Ritzau.

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

DB Cargo, der var involveret i togulykken på Storebæltsbroen, har fået lov til igen at køre med sætte- og lommevogne.

Det oplyser Trafikstyrelsen til Ritzau.

I sidste uge forbød styrelsen transportvirksomheder brugen af sættevogne monteret på lommevogne, men siden er det blevet ophævet for flere virksomheder - og nu også DB Cargo. 

Siden er det blevet ophævet for flere virksomheder - og nu også DB Cargo. 

DB Cargo har fået grønt lys, fordi det har indsendt dokumentation for, at der er styr på sikkerheden - herunder låsemekanismen. 

Togulykken skete tidligt 2. januar, da en sættevogn rev sig løs fra en lommevogn og ramte et modkørende passagertog. Ud over de otte dødsfald blev 16 kvæstet. 

Siden viste en undersøgelse fra Havarikommissionen, at der kan være risiko for, at sættevognene ikke låses forsvarligt fast til lommevognen. 

Trafikstyrelsen har efter ulykken skærpet reglerne for, hvor hurtigt godstog må køre, når det blæser. 

Derfor skal hastigheden for godstransport med vindfølsomme køretøjer sættes ned til 80 kilometer i timen, når vindstyrken når stiv kuling. Det svarer til 15 meter i sekundet.

Ved stormende kuling - 20 meter i sekundet - forbydes godstransport med vindfølsomme køretøjer. 

Ved storm - 25 meter i sekundet - er al godstransport forbudt. 

Tidligere skulle al godstrafik først nedsætte hastigheden til 80 kilometer i timen, hvis det blæste mere end 21 meter per sekund.

Ulykke skete 2. januar 2019. Otte mennesker omkom.  Foto: Anthon Unger 112 Jernbaneforbund om DB Cargo-ansats suspendering: Der bliver nok kø ved håndvasken

En togulykke på Storebæltsbroen onsdag 2. januar tog livet af otte mennesker og sårede 16. Foto: Anthon Unger 112 DB Cargo suspenderer ansat efter dødsulykke på Storebælt

Foto: Anthon Unger 112 Tog-ofres pårørende tilbydes hjælp: Nu kommer DB Cargo med kryptisk melding

Foto: Tim Kildeborg Jensen/ Ritzau Scanpix 112 DSB tilbyder nærmeste efterladte pengesum efter togulykke