De jages af Interpol for mordforsøg på 26-årig

To 25-årige menes flygtet til udlandet efter skyderiet. Offerets tilstand er stadig kritisk

Marcus Oliver Myhre (tv) og Samy Mayah Larsen, begge 25. Efterlyses nu for drabsforsøget i Værløse den 3. marts. Politifoto.
Marcus Oliver Myhre (tv) og Samy Mayah Larsen, begge 25. Efterlyses nu for drabsforsøget i Værløse den 3. marts. Politifoto.

Ved du noget om sagen? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os et tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Interpol er nu gået ind i en international jagt på to unge danskere, der sigtes for at stå bag drabsforsøget på en 26-årig mand i Værløse den 3. marts. Han blev lokket i et baghold og ramt af syv pistolskud, da de to formodede gerningsmænd åbnede ild.

Mod alle odds overlevede den 26-årige, men hans tilstand er stadig kritisk. Han blev skudt i hovedet, brystet, maven og underlivet. Det ene skud gik tværs gennem hans hoved.

Nordsjællands politi sigter den 25-årige Marcus Oliver Myhre og den 25-årige Samy Mayah Larsen for drabsforsøget.

Politiet mener, at de er flygtet til udlandet, og der er derfor udstedt en international arrestordre på de to 25-årige, der ikke betegnes som banderelaterede.

Retten i Lyngby varetægtsfængslede de 25-årige 'in absentia' den 30. marts, og nu har Interpol efterlyst dem offentligt på politi-organisationens hjemmeside.

Efterlyses kun i udlandet
Nordsjællands politi har ikke efterlyst de to 25-årige i medierne i Danmark, fordi politiet ikke mener, at der er lovhjemmel til det.

- Retsplejeloven kræver, at der skal være en særligt bestyrket mistanke, hvis vi skal efterlyse personer offentligt. Retten i Lyngby har vurderet, at der er en begrundet mistanke mod de sigtede, og derfor kan vi ikke efterlyse dem. Men Interpol har andre regler, siger anklager Margit Wegge til Ekstra Bladet.

Efterforskningsleder Lau Lauritzen, Nordsjællands politi, siger, at politiet formoder, at de to efterlyste skjuler sig i udlandet. Men han ønsker ikke at uddybe om politiet ved, hvor de er.

- De befinder sig formentlig ikke i Danmark, og derfor har vi bedt Interpol om at gå ind i sagen, siger Lau Lauritzen.

Der lå cirka 14 afskudte patronhylstre på gerningsstedet. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 11. mar. 2015 - kl. 16:48 26-årig lokket i baghold og skudt

Den 26-årige, der blev forsøgt dræbt, har tidligere haft relationer til bande-miljøet, men var nu i bande-exit. Politiet mener, at der var tale om et personligt internt opgør, muligvis med økonomisk motiv.

Sigtet er løsladt igen
Den 10. marts fik politiet varetægtsfængslet en 21-årig mand, der ifølge sigtelsen arrangerede mødet mellem skud-offeret og de to nu efterlyste 25-årige.

Da den 26-årige troppede op til mødet ved Vesterbo Vænge og Kirke Værløsevej i Værløse kl. 19.38 den 3. marts blev han skudt.

Den 21-årige er siden blev løsladt, men han er stadig sigtet som formodet 'anstifter' af drabsforsøget. Der blev affyret cirka 14 skud på vejen, og gerningsmændene flygtede i en sort Peugeot 108.

Der lå cirka 14 afskudte patronhylstre på gerningsstedet. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 10. mar. 2015 - kl. 17:51 Fængslet for drabsforsøg på 26-årig

1 af 3 Der lå cirka 14 afskudte patronhylstre på gerningsstedet. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 3 Der lå blodigt sengetøj på gerningsstedet i Værløse, fordi flere vidner brugte det til førstehjælp til offeret. (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 3 Marcus Oliver Myhre (tv) og Samy Mayah Larsen, begge 25. Efterlyses nu for drabsforsøget i Værløse den 3. marts. Politifoto.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere