De reddede kvinde i oppustelig lænestol fra at drukne

De to tyskere måtte svømme 800 meter ud i havet for at redde den forskrækkede kvinde. I dag fik de deres dusør

Antje Bohnhardt og Merten Jannsen trodsede bølgerne for at redde den danske kvinde (Politifoto).
Antje Bohnhardt og Merten Jannsen trodsede bølgerne for at redde den danske kvinde (Politifoto).

En 39-årig kvinde var i august ude at bade ved Lakolk Strand. Hun satte sig i en oppustelig båd, men den blev hurtigt taget af blæsten, som bragte hende i livsfare 800 meter ude i havet. Heldigvis reddede to tyskere hende - og i dag blev de anerkendt af Syd- og Sønderjyllands Politi for deres heltemodige gerning.

Kvindens mand stod ved vandkanten og opdagede, at hans kone var fanget langt ude på det åbne hav. Han skreg om hjælp, da han frygtede for hendes liv. Hun kunne nemlig ikke svømme.

En tysker og et surfbræt

28-årige Merten Jannsen fra Tyskland , der var på stranden med sin kæreste, forsøgte at svømme ud til kvinden. Stolen var uheldigvis kæntret, så hun klamrede sig til den for at holde sig i live. Merten Jannsen måtte et stykke ude i havet erkende, at han ikke havde kræfter til at svømme ud til kvinden.

Endnu en tysker, 42-årige Antje Bohnhardt, tog derfor sit surfbræt under armen og svømmede ud mod kvinden, der panisk stadig holdt fat i den oppustelige lænestol. Det lykkedes Antje at overtale kvinden til at slippe stolen og i stedet holde fast i surfbrættet.

Antje Bohnhardt trak svømmende brættet og den forskrækkede kvinde ind mod bredden. Undervejs svømmede Merten Jannsen dem i møde og hjalp med at hive surfbrættet og kvinden i land.

Anstrengelserne havde været så store, at Merten Jannsen måtte smide sig i sandet på grund af voldsomme kramper i benene.

I dag fik de to tyskere overrakt en dusør af politidirektør for Syd- og Sønderjyllands Politi, Jørgen Meyer - efterfulgt af ordene:

- Vi skylder jer en stor tak for, at I reagerede og gjorde det, der skulle til for at redde kvinden.