Dele af personundersøgelse holdes hemmelig for pressen

Claus Christensen der sammen med to andre, i dag er blevet kendt skyldig i grov vold, skjuler dele af personundersøgelse for pressen

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): Under dagens retsmøde er de tre mænd på 50, 49 og 27 år blevet frifundet for drabsforsøg, men i stedet kendt skyldig i grovvold. I forbindelse med straf fastsættelsen gennemgik retten de tre tiltaltes personundersøgelser, der alle bag præg af en hård opvækst, sociale problemer og indtagelse af stoffer fra en ung alder.

Under gennemgangen af den 27-årige Claus Christensens personundersøgelse, starter hans forsvarer Victor Kjærulff, med at nævne for retten, at han vil springe dele af personundersøgelsen over, når han læser den op for retten. Det skyldes, at Claus Christensen ikke ønsker, at de tilstedeværende journalister skal høre det. Dommerne og nævninge kan læse hele undersøgelsen på elektroniske skærme.

De dele af personundersøgelsen som pressen må høre beskriver bl.a. alvorlige sociale problemer.

Som barn havde Claus Christensen svært ved at begå sig med andre børn og havde ingen venner, og i dag føler han ifølge personundersøgelsen stor ubehag ved at være sammen med andre unge mennesker. Han bor stadig hos sine forældre, og ønsker angiveligt at blive boende til han en dag kan overtage huset. Han er på kontanthjælp og hans mor administrere hans økonomi.

I den tid Claus Christensen har siddet varetægtsfængslet, har han følt angst og utryghed, og har derfor løbende haft kontakt til en psygolog.

Claus Christensen er tidligere dømt for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og våbenloven.

Se også: Tiltalt for drabsforsøg: Derfor klippede jeg hans finger af

Hovedmanden har lidt under ekstremt omsorgssvigt
I dag er det kommet frem i retten at den 50-årige Allan Luplau, der har erkendt at være hovedmanden bag overfaldet, er vokset op under massivt omsorgssvigt.

Allan Luplaus far var kriminel og sad ofte i fængsel, det betød bl.a. at hans forældre blev skilt og som 12-årig blev han tvangsfjernet fra hjemmet og sendt på børnehjem. Her begyndte han at drikke alkohol, og indtage forskellige forskellige stoffer, der efter kort tid udviklede sig til et massivt misbrug.

Da han fyldte 18-år flyttede han tilbage til sin mor, der er førtidspensionist og har haft mange skiftende kærester. Da Allan Liplau flyttede hjem, havde hans mor en kæreste der var meget hård overfor Allan, og da hans mor ikke greb ind valgte Allan Luplau at flytte hjemmefra igen. I mange år var han hjemløs og boede på forskellige forsorgnshjem.

Allan Luplau er førtidspensionist og har tre børn, som han ikke har haft kontakt til under deres opvægst. Han har aldrig fået folkeskolens afgangseksamen, eller haft kontakt til arbedsmarkedet.

Han har været indlagt talrige gange på psykiatrisk afdeling, bl.a. fordi han har hørt stemmer der opfordrede ham til at skade andre. Af samme årsag er det tidligere kommet frem i retten at han aldrig bevæger sig uden for en dør uden at være bevæbnet.

I følge mentalundersøgelsen var Allan Luplau sindssyg på gerninstidspunktet.

Se også: Tre mænd frifindes for drabsforsøg, men kendes skyldig i grov vold

Den tredje tiltalte fik tæsk som barn
Den tredje af de tiltalte, den 49-årige Johnny Jensen, har også levet et liv fyldt med stoffer allerede fra en tidlig alder. Hans far havde et alkoholmisbrug og Johnny og hans søster og morderen gik ofte tæsk. Johnnys forældre blev skilt da han var 7 år gammel, og som 15 årig var han et halvt år i familiepleje. I dag er de begge døde.

Johnny Jensen har en psykisk syg lillesøster og en bror, der angiveligt skulle klare sig godt, med eget firma. Han begyndte at ryge hash om 10-årig, flyttede hjemmefra som 17-årig og har efterfølgende haft forskellige jobs som uuddannet, indtil han som 20-årig stoppede med at arbejde pga. et massivt misbrug. I dag lever han af kontanthjælp og tyveri.

Johnny Jensen har også flere børn, som han ikke har haft kontakt med under deres opvægst. Han har dog haft lidt kontakt med to af sine børn, efter at de er blevet voksne. Han har en række kortere fængselsstraffe på sin straffeattest, og har i lange perioder af sit liv levet som hjemløs.

Af personundersøgelsen fremgår det at Johnny Jensen har haft en kæreste som han har kendt i 7 år, men ikke har nogen venner, kun bekendte.