Derfor blev hjemløs kørt ihjel af S-tog på Nørreport Station

Vaklede baglæns hen til perron-kanten og faldt ned på sporet

Ulykken skete den 18. januar kl. 18.45 på Nørreport Station. Pr-foto: René Strandbygaard
Ulykken skete den 18. januar kl. 18.45 på Nørreport Station. Pr-foto: René Strandbygaard

Om aftenen den 18. januar blev en 47-årig mand kørt ihjel af et S-tog på Nørreport Station i København. Han faldt ud fra perronkanten og ned på sporet, netop som et S-tog kørte ind på stationen. Lokoføreren kunne ikke nå at bremse, før den 47-årige blev påkørt.

Ulykken er nu blevet undersøgt af Havarikommissionens jernbaneenhed, der konkluderer, at der var tale om en ulykke, som formentlig skyldes, at den 47-årige var påvirket af både alkohol og stoffer.

Vidner har forklaret, at den 47-årige, der var udenlandsk statsborger og hjemløs i Danmark, inden ulykken sad på en bænk og drak vin. Vidnerne har også sagt, at de var utrygge ved ham og flyttede sig væk fra bænken, da han kom.

Se også: Faldt ned på skinnerne på Nørreport: Mand dræbt af tog

Politiet havde et par timer tidligere haft kontakt med den 47-årige i et fixerum på Halmtorvet. Politiet skønnede, at han var stærkt påvirket.

Video-optagelser fra Nørreport Station viser, at den 47-årige umiddelbart før tog 10156 ankommer til perronen, rejser sig fra bænken og går med usikker gang baglæns hen imod perron-kanten.

Han han kom hen til kanten, vendte han sig om, men mistede balancen og faldt ned i sporet foran toget.

Se også: Person fanget under tog: Tog står stille

Ulykken skete klokken 18.45, og der var adskillige chokerede vidner til ulykken. Tog-trafikken måtte stoppes i længere tid, mens Hovedstadens Beredskab bjærgede den dræbte person fra sporet.

Havarikommissionen foretager sig ikke mere i sagen, fordi ulykken ikke giver anledning til, at der kan ske rekommandationer af forebyggende karakter eller afdække forhold af betydning for jernbanesikkerheden.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere