Derfor lukkede politiet rockernes klubhuse

Politikredsene på Sjælland har over fem dage registreret så mange rocker-relaterede hændelser, at man så det nødvendigt at lukke rockernes klubhuse

I starten af måneden lukkede politiet 11 rocker-klubhuse rundt omkring på Sjælland. Video: Per Rasmussen.

Bandidos og Satudarah er i konflikt. Politiet har noteret 18 episoder på blot fem dage, der kobles til den eskalerende konflikt.

Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået hos Københavns Vestegns politi.

Københavns Vestegns politi har valgt at lukke midlertidigt for to Bandidos-klubhuse i Hvidovre og Rødovre. Et klubhus tilhørende støttegruppen Mexigang i Brøndby er også blevet lukket.

Lukningerne skete den 2. november og varer foreløbigt til den 17. november.

Politiet har, med henvisning til rockerloven, mulighed for at lukke klubhuse relateret til rockergrupper. Derfor er der nu forbud for alle at opholde sig i de tre lukkede ejendomme.

Frygt for voldelige angreb
Efter at to Bandidosmedlemmer blev knivstukket ved et boksestævne i Herlev 27. oktober, vurderede politiet, at der var mulighed for, at den eksisterende konflikt mellem Satudarah og Bandidos ville eskalere.

Københavns Vestegns Politi skriver i deres rapport, at der er risiko for, at Satudarah vil foretage angreb på de tre Bandidos-klubhuse med voldelige midler, som brug af skydevåben og sprængstoffer.

De tre midlertidigt lukkede klubber ligger alle i områder, hvor der er findes en del mindre erhverv, skoler, daginstitutioner og beboelsesområder tæt på.

De 18 noterede hændelser er ikke kun registreret på Vestegnen, men har fundet sted rundt om på Sjælland og øerne.

Sådan slås Bandidos og Satudarah

28 oktober:

- Over 50 unge mennesker er samlet udenfor Værebo Centeret i Bagsværd. Mange af de unge bar veste med Satudarah-logo.

- I en ransagning af en bil på Hillerødmotorvejen ved Søborg finder politiet en kniv. Den sigtede har relationer til Satudarah.

- Politiet konfiskerer to knive og et knojern fra en person i Gentofte. Vedkommende er relateret til Satudarah.

29 oktober:

- I Nørre Alslev på Falster bliver der skudt ind af vinduet til et Bandidos-medlems private bolig. Mandens kone og børn var hjemme. Mindst to skud gik igennem en rude.

- Under en ransagning af Bandidos-klubhus i Næstved finder politiet tre slagvåben, to økser, to knive og et knojern.

30 oktober:

- Et Bandidos-medlem bliver overfaldet i Søborg. Han bliver slået i hovedet med en flaske, og udsat for slag og spark af tre-seks gerningsmænd. De frarøvede samtidig Bandidos-medlemmet hans bil.

- To medlemmer af Bandidos jager en bil ved Hundested. De påkører bevidst bilen, hvor en bror til et Satudarah-medlem er passager. De to gerningsmænd bliver set løbe væk fra stedet, og den ene skulle have haft en pistol i hånden.

- Politiet konfiskerer skudsikre veste fra tre personer i henholdsvis Søborg, Nærum og Næstved. Alle tre personer har relationer til Satudarah.

- 15-20 maskerede personer er samlet foran Værebo Centeret i Bagsværd. De mange forsamlede udviste konfrontatorisk adfærd og kastede med sten efter politiet. En person blev anholdt.

- I Bagsværd findes to personer med relationer til Satudarah ved to forskellige lejligheder i besiddelse af henholdvis en totenschlæger og en taser (strømpistol red.) der er udformet som en lygte.

- Politiet konfiskerer 56 skarpe patroner til en riffel fra en bil. Føreren af bilen har relationer til Satudarah.

- Politiet finder ved en ransagning af en lejlighed i Værebro Parken to riffelpatroner og en revolver.

31 oktober:

- I et Bandidos-klubhus i Køge er var der forsøg på ildspåsættelse. På stedet blev der fundet en knus Cocio-flaske med en afbrændt klud i.

1 november:

- Værebo Centeret i Bagsværd er et kendt Satudarah tilholdssted, her observerer politiet en person stå vagt. Vedkommende er iført en skudsikker vest.

- Fire-fem biler med maskerede personer er observeret ved et autoværksted i Klippinge på Sydsjælland. Værkstedet er tidligere ejet af et Bandidos-medlem. Anmelder er af den opfattelse, at de maskerede personer har relation til Satudarah.

- I Nykøbing Falster bliver en person med relation til Satudarah fundet i besiddelse af et knojern.

- En person med relation til Bandios bliver ved Fakse stoppet i sin bil. Politiet finder haglpatroner og to knive i bilens handskerum.

- Ved et møde i Bandidos afdeling i Holbæk observerer politiet, at mindst ét af medlemmerne er iført en skudsikker vest.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen