Derfor omkom fem i døds-brand

Politiet har fundet årsagen til branden i Nakskov, der kostede fire børn og en voksen livet

Huset på Mosevej i Nakskov dagen derpå

Døds-branden i Nakskov opstod i to olie-lys, der var tændt og stod på et møbel i entreen ved siden af trappen til førstesalen, hvor de fire børn befandt sig.

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi.

Politiet har nu endeligt identificeret de omkomne. Det er Thomas Sørensen, 37, og hans to børn Casper Jul Sørensen, 5, og Freja Jul Sørensen, 8, fra Nakskov.

De to andre døde børn er Tobias Lüneborg, 4, og Viktor Lüneborg, 8, også fra Nakskov.

PRIVATFOTO 112 Jeg elsker jer helt op til månen, solen og stjernerne

De to olie-lys formodes at have antændt brændbart materiale, og branden udviklede sig meget hurtigt i brandbare genstande, blandt andet tøj i entreen, oplyser politiet.

Den hastige brandudvikling skyldes, at der opstod en såkaldt 'skorstenseffekt', blandt andet fordi et vindue på første sal stod på klem, oplyser politiet.

En 34-årig mandlig beboer er fortsat indlagt med forbrændinger, efter at han og Thomas Sørensen forgæves forsøgte at redde de fire børn ud fra ejendommens første sal.

Politiet fortsætter undersøgelserne omkring olielysene.

Indsatsleder Mads Dalgaard var den første mand på stedet ved den tragiske dødsbrand, der fredag kostede i alt fem mennesker livet i Nakskov. (Foto: Per Rasmussen) 112 Indsatsleder om Nakskov-brand: Sådan kæmpede vi for børnene

Blot fem minutter efter alarmen gik to hold røgdykkere ind ad hoveddøren og ind i entreen.

- Der er kun en smule brand i stueetagen, men trappen til 1. sal er allerede brændt lidt væk. Vi må derfor få en stige ind, som vi kravler op ad til 1. sal, har indsatsleder Mads Dalgaard fortalt til Ekstra Bladet.

Efterforskningsleder Søren Ravn Nielsen siger til Ekstra Bladet: -Det er gået meget hurtigt, men det er ikke unaturligt, at det går så hurtigt under de omstændigheder.

Han vil ikke på nuværende tidspunkt give oplysninger om, hvordan der er opstået brand i forbindelse med olie-lysene,.

Men han siger, at der ikke har været personer i nærheden af lysene.

Dagen efter branden var flere forbi for at kondolere

1 af 3 Politiets undersøgelser viser, at et vindue på førstesal skabte træk, så trappen kom til at virke som en skorsten. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 3 Viktor og Tobias indebrændte i Villa i Nakskov Børnenes mor Heidi Kristiansen Billedet er udleveret af Heidi, børnenes mor.
3 af 3 Huset på Mosevej i Nakskov, efter at brandfolkene havde slukket branden helt.