Det er sket før: Morder fik forældremyndighed og 12 års fængsel

Da Lisa Sofie Engelhardt Andersen i 2010 blev dræbt af sin eksmand, fik han automatisk forældremyndigheden, da ingen andre gjorde krav på den

Sagen om Anders B. Larsen, der har fået forældremyndighed over sine børn efter at have dræbt børnenes mor, minder om en sag fra 2010. (Foto: Privat)
Sagen om Anders B. Larsen, der har fået forældremyndighed over sine børn efter at have dræbt børnenes mor, minder om en sag fra 2010. (Foto: Privat)

Det sker sjældent, at en forælder, der tager den anden forælders liv, får forældremyndigheden over børnene. Men det sker.

Anders B. Larsen har netop fået forældremyndigheden over sine to børn, efter han i juli kvalte og dræbte børnenes mor, Hafida Bourouih. Og det er ikke første gang, at en drabsmand har fået forældremyndigheden.

I 2010 blev 37-årige Lisa Sofie Engelhardt Andersen slået ihjel af sin eksmand, som kvalte hende for efterfølgende at grave hende ned. Han fik dengang automatisk forældremyndighed over deres fælles søn, da der ikke var andre, der gjorde krav på den.

Se også: Drabsmand med forældremyndighed: - Forståeligt at folk er chokerede

Søsteren ser sjældent børnene

Drengen blev senere anbragt hos en plejefamilie, men drabsmanden har stadig indflydelse på, hvor meget tid barnet kan tilbringe med den dræbtes familie.

Derfor er det kun meget sjældent, at den dræbte kvindes søster, Maj-Britt Pedersen, får lov til at se sin otte-årige nevø.

- Sådan skulle det jo ikke være. Igen, som jeg siger, det skulle være en overordnet myndighed, der gik ind og gjorde det bedste for barnet. Jeg mener jo, når man som far har gjort det her, så har man jo allerede dømt sig selv ude. Man har allerede begået en handling, som er fuldstændig uoverskuelig for resten af drengens liv. Ergo burde en anden have denne rolle, siger Maj-Britt Pedersen til TV2.

Ekstra Bladet har ikke kunne komme i kontakt med Maj-Britt Pedersen, og det er uvist, hvorfor hun ikke selv har søgt om forældremyndigheden.

Anders Larsen tilstod drabet på Hafida Bourouih. Nu får han forældremyndigheden over begge deres fælles børn. (Privatfoto) 112 - 29. mar. 2015 - kl. 23:26 Dræbte deres mor: Nu får han forældremyndigheden

Det bedste for børnene

Ifølge forældreansvar lovens paragraf 15 får en forælder automatisk forældremyndigheden over fælles børn, hvis han slår den anden forælder ihjel. En anden part, for eksempel morens familie, kan anmode om at få forældremyndigheden.

- Udgangspunktet er, at barnet har bedst af at have begge forældre i sit liv,  fortæller Lone Brandenborg, Formand for Danske Familieadvokater.

I vejledningen til forældreansvarsloven står det klart, at man kun kan give forældremyndigheden over børn videre, hvis det er i barnets interesse.

- Det er herved hensigten, at reglen ikke skal anvendes i alle tilfælde, hvor den ene af forældrene har dræbt den anden, men kun hvor hensynet til barnet, herunder hensynet til at der skabes ro om barnet fremover, gør det nødvendigt, står der i vejledningen, fortæller Lone Brandenborg.

Se også: Advokat om Hafida-sag: Enestående tilfælde

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere