Det vil vare uger at få overblik over London-dødsbrand

Myndighederne siger, at 12 er bekræftet omkommet, men at antallet af dødsofre ventes at stige

Londons brandinspektør oplyser, at branden er slukket i et højhus i den vestlige del af storbyen, men hun siger, at det vil tage uger at få overblik over ulykken. Antallet af dødsofre kendes ikke.

- Den sidste flamme er slukket, og vi er begyndt at sikre bygningens yderkant, så en grundig gennemsøgning af alle rum kan foretages, siger brandinspektør Dany Cotton til tv-stationen ITV.

- Bygningens bærende dele er ikke sikre. Brandfolkene har ikke hidtil kunnet foretage en grundig undersøgelse af den øverste del af højhuset, fordi det ikke er sikkert at gå ud til kanterne, tilføjer hun.

Foto Tårnhøjt helvede: Her er de vildeste højhusbrande

Dany Cotton siger, at 12 er bekræftet omkommet.

Antallet af dødsofre ventes at stige.

Ifølge Cotton bliver undersøgelser af højhusets bærende strukturer foretaget af specialister torsdag. Når bygningen er erklæret sikker, vil højhuset blive gennemsøgt.

Brandinspektøren siger, at det vil være et mirakel, hvis der findes overlevende i det udbrændte højhus.

I et interview med Sky News siger Dany Cotton, at det stadig er for tidligt at spekulere i, hvad der var årsag til branden.

Politiet fik anmeldelsen om branden kort før klokken et natten til onsdag.Londons borgmester, Sadiq Khan, sagde onsdag, at "mange mennesker savnes efter branden".

- Men de kan være hos familie eller pårørende, pointerede han.

Bygningen hedder Grenfell Tower og huser 120 lejligheder. Den ligger på Latimer Road i bydelen White City nær Notting Hill. Grenfell Tower er bygget i 1974.

Omkring 200 brandfolk og 44 brandbiler kæmper med at kontrollere branden, skrev Londons brandvæsen natten til onsdag på Twitter.

/ritzau/Reuters