Det vilde vesten i storcenter: Ni dømt under vild tumult

Mellem 1,5 og 7,5 års fængsel til unge mænd, der affyrede skud blandt chokerede gæster i indkøbscenteret Field's

Christian Schultz var på arbejde den dag, hvor episoden fandt sted. Her er hans vidneberetning (Video: Linda Johansen)

To personer måtte pacificeres, da dommen i dag faldt over ni unge mænd, der trak pistoler og andre våben i Field's på Amager i marts sidste år.

Det skriver Ritzau, som er til stede i retten.

De ni mænd blev idømt mellem 1,5 og 7,5 års fængsel, men sagen sluttede ikke der. Under en kort pause begyndte de dømte at råbe efter hinanden, og det endte med at politiet måtte pacificere en af de tiltalte på gulvet.

Politiet var massivt til stede, da der blev afgivet skud i Field's. (Linda Johansen) 112 - 3. mar. 2016 - kl. 12:01 Syv unge frikendt for drabsforsøg i Field's

Det er anden dag i træk, der er tumult i retten. Også i går, da de ni mænd blev kendt skyldige, måtte flere af de unge mænd pacificeres af politiet.

To af mændene blev dømt for drabsforsøg og fik henholdsvis 7,5 og 5,5 års fængsel.

De resterende syv fik mellem 1,5 og 2,5 års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse og trusler.

De blev frifundet for drabsforsøg, fordi retten vurderede, at de skød retur i berettiget nødværge.

Omvendt mente retten, at deres besiddelse af en skarpladt ni mm. pistol i et storcenter var helt uacceptabel, og derfor fik de syv straffe for våbenbesiddelse, der ligger markant over den normale straf på et års fængsel.

Episoden udspillede sig 18. marts sidste år, hvor længere tids uoverensstemmelser mellem de unge mænd eskalerede i storcenteret Field's.

Det startede med verbale trusler, så blev der trukket en kniv og det hele kulminerede, da der blev affyret syv skud med en revolver og en pistol i centerets parkeringskælder, hvor der var både børn og voksne til stede.

Se også: Anklager i Field's-sag: De skal alle dømmes som grupper

To fra den ene gruppering blev ramt. Den ene i armen og den anden i ryggen, hvilket betyder, at han i dag er lam fra livet og ned og må sidde i kørestol resten af livet.

De fem efterfølgende skud, som en ven til de ramte affyrede, ramte ingen personer, og retten vurderede torsdag, at de skud blev afgivet i nødværge.

Politiet var massivt til stede, da der blev afgivet skud i Field's. (Linda Johansen) 112 - 3. mar. 2016 - kl. 15:01 Drama under Field's-retssag: Flere måtte pacificeres

Anklager Thomas Hugger er godt tilfreds med, at de to, der blev dømt for drabsforsøg fik hårde straffe, og at også våben-besiddelsen gav markante straffe:

- Retten fandt, at det i situationen var i orden at skyde igen i nødværge, men at det slet ikke var i orden at være bevæbnet i et storcenter. Derfor faldt der markante straffe for våbenbesiddelsen, siger Thomas Hugger.

Han skal nu nærlæse dommen inden han indstiller til statsadvokaten om den skal ankes eller ej.

Retssagen har vist, at der er 'ondt blod' mellem de to grupperinger, og efter to dage med tumult i retten mellem de dømte, vil politiet fortsat følge situationen nøje.

Se også: Forsvarer: Selvfølgelig må min klient skyde tilbage

1 af 2 Politiet var massivt til stede, da der blev afgivet skud i Field's. (Linda Johansen)
2 af 2 Politiet var massivt til stede, da der blev afgivet skud i Field's. (Linda Johansen)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere