DF'er tiltalt for racisme

Mogens Camre sammenlignede muslimer med Hitler i tweet, nu tiltaltes han for racisme

Mogens Camre er tiltalt for racisme efter at han i et tweet sammenlignede muslimer med Hitler. Foto: POLFOTO
Mogens Camre er tiltalt for racisme efter at han i et tweet sammenlignede muslimer med Hitler. Foto: POLFOTO

Dansk Folkepartis Mogens Camre har endnu en gang kastet om sig med kontroversielle udtalelser om muslimer. Men denne gang skal den 79-årige politiker en tur i retten for sine handlinger.

Det tidligere medlem af Europaparlamentet for Dansk Folkeparti er tiltalt for brud på loven om racisme, efter at han 24. juli sidste år sammenlignede muslimer med Hitler.

Se også: Camre politianmeldt efter Hitler-tweet

Det skete ifølge anklageskriftet fra den 79-åriges egen Twitter-konto, hvor han tweetede:

'Om jødernes situation i Europa: muslimerne fortsætter hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen.'

Ifølge anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi er tweetet racistisk, og Mogens Camre tiltales derfor efter racisme-paragraffen om udtalelser, hvor en gruppe personer bliver truet, forhånet eller nedværdiget på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering.

Den 79-årige DF-politiker blev i sommeren sidste år anmeldt af Samir Badran fra Esbjerg, der i medierne oplyste, at han følte sig 'truet på sin sikkerhed', efter at Camre lavede koblingen mellem nazidiktatoren Hitlers folkedrab på jøderne under Anden Verdenskrig og muslimer.

Det er dog ikke første gang, at den 79-årige politiker er i fokus på grund af kontroversielle udtalelser i det offentlige rum.

I 2002 blev Camre også sigtet for racisme i forbindelse med et tale under Dansk Folkepartis årsmøde. Sigtelsen blev dog senere droppet, da Mogens Camre dengang havde parlamentarisk immunitet i kraft af sin stilling i Europaparlamentet.