Distortion-fest lukket før tid

En planlagt fest på Rådhuspladsen er blevet lukket ned

Sådan ser det ud, når Distortion og tusindvis af danskere indtager København. Video: Olivia Loftlund

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. SMS-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Den første dag på gadefesten Distortion er endt brat et godt stykke tid før planlagt.

Det bekræfter festivalen over for Ekstra Bladet.

Det var planen, at festen skulle fortsætte på Rådhuspladsen i København indtil midnat, men omkring 22.30 onsdag måtte festivalen meddele, at Rådhuspladsen er lukket for i aften. Musikken på pladsen stoppede længe inden det.

- Distortion har lukket Rådhuspladsen af sikkerhedsmæssige årsager pga. pres udefra. Vi har fulgt den gældende sikkerhedsprocedure og efter dialog med politiet, tog Distortion beslutningen om at lukke pladsen kl 21.55, siger Distortions sikkerchef Tanya Krossteig Egholm.

Tidligere på aftenen måtte festivalen lukke for adgang til scenen ved Rådhuspladsen af pladshensyn, men det er tilsyneladende ikke alle, der var tilfredse med den besked, hvorfor der altså har været et større pres på indhegningen.

Dagen igennem har der været fest på Rådhuspladsen, men langt de fleste mennesker har fyldt gaderne på Nørrebro, hvor flere scener har været stillet op.

Sent på aftenen var der stadig mange mennesker på Nørrebro. Foto: Olivia Loftlund
Sent på aftenen var der stadig mange mennesker på Nørrebro. Foto: Olivia Loftlund
 

Mens de fleste scener har lukket klokken 22, var det altså planen at festen skulle rundes af på Rådhuspladsen. Det skete dog altså som bekendt ikke, da scenen måtte lukkes ned før tid af sikkerhedshensyn. Mange havde ellers set frem til hovednavnet Vini Vici.

- Vi er ærgerlige over, at vores gæster går glip af hovednavnet Vini Vici, men sikkerheden for vores publikum kommer først, siger Mai Young Øvlisen, presseansvarlig og talsperson for Distortion.

Forløbet roligt
Tidligt torsdag morgen står det klart, at Distortion ud over den tidlige lukning af Rådhuspladsen har haft en rolig første dag.

Det fortæller vagtchef ved Københavns Politi Kristian Rohdin tidligt torsdag morgen.

- Det har selvfølgelig været en travl aften og nat, hvor der har været meget på programmet, men alt i alt er det foregået under ordentlige forhold, siger han til Ritzau.

Det er 21. gang, at arrangementet løber af stablen, og arrangørerne forventer op mod 100.000 deltagere hver dag i løbet af de fire dage, festivalen kører.

Set ud fra den betragtning, at der er så mange mennesker på gaden, så har der ikke været de store problemer, siger vagtchefen.

- Det har lidt kækt sagt været at sammenligne med en travl fredag eller lørdag aften.

- Vejret har jo været godt, så folk har hængt i ud på de små timer, siger Kristian Rohdin.

Gadefesten fortsætter torsdag på Vesterbro i København.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere