Dobbelt-drabsmand sendte angiveligt selvmords-manifest til tv-station

Den dobbelte drabsmand sendte angiveligt et 23 sider langt selvmords-manifest til et amerikansk medie, to timer efter han iskoldt likviderede to tidligere kolleger 

Se det uhyggelige øjeblik, da gerningsmanden overraskede sine ofre. (Video: ABC)

Nye uhyggelige oplysninger om den mistænkte dobbelte drabsmand Vester Flanagan, der også gik under navnet Bryce Williams, har set dagens lys.

Angiveligt sendte han nemlig et 23 sider langt selvmords-manifest til den amerikanske tv-station ABC News, efter han iskoldt havde likvideret sine to tidligere kolleger fra det lokale medie WDBJ, journalisten Alison Parker og fotografen Adam Ward,

Vester Flanagan døde 13.26 på hospitalet af sine kvæstelser, efter han var blevet jaget af politiet og havde skudt sig selv.

Her omringes Flanagan. (Video: AP)

Fem timer før han tog sit sidste åndedrag og to timer efter drabene, tikkede det 23 sider lange manifest ind på en fax til den amerikanske tv-station.

I starten af manifestet stod der 'Mit navn er Bryce Williams, men mit rigtige navn er Vester Lee Flanagan II'.

Det er dog ikke bekræftet, at det vitterlig er den dobbelte drabsmand, der står bag manifestet, hvor baggrunden for de tragiske drab bliver forklaret.

I manifestet, som efter det kom i stationens besiddelse blev videresendt til myndighederne, forklarer den formodede drabsmand angiveligt baggrunden for, at han blev drabsmand:

'Jeg gjorde det, som en reaktion på kirkeskyderiet i Charleston og den racisme det viste. Mine projektiler har ofrenes initialer indgraveret', står der blandt andet i manifestet.

Charleston-massakren skete den 17. juni i år, hvor den 21-årige Dylan Roof skød og dræbte ni sorte i en kirke i North Carolina.

- Hør her Dylan Roof? Du vil have en racekrig. Bare kom dine din hvide... (slettet), skrev han videre.

Beundrede skoleskyderier
I manifestet nævner han også flere personer bag skoleskyderier i USA, som han har stor sympati for.

'Jeg har lært af Seung Hui Cho (dræbte 32 på et college i Virginia, red) . Det er min dreng. Han dræbte over dobbelt så mange som Dylan Klebold og Eric Harris, siger jeg bare', skrev han i manifestet, hvor det sidste er en hentydning til de drenge, der dræbte 12 personer på Columbine High School i 1999.

Manifestet er tilegnet myndighederne, men en del af de 32 sider er direkte til hans familie under overskriften 'Selvmords-ord til venner og familie',.

'Ja, der er ikke nogen tvivl om, at jeg lyder vred. Det er jeg. Og det har jeg al ret til at være. Men når jeg forlader denne jord, vil den eneste følelse, jeg har tilbage være fred'.

'Kirkeskyderiet var det, der fik bægeret til at flyve over.. Men min vrede har opbygget sig gradvist. Jeg har været en menneskelig bombe i et stykke tid... Der bare venter på at sige BANG', lyder det i manifestet, der er kommet i ABC News' besiddelse.


Her bliver gerningsmanden omringet af politiet efter at have skudt sig selv. (Video: AP)