Dobbelt-morder fik ny dom

Dømt for trusler mod fængselsbetjent

Vincent Smith har fået 30 dages fængsel oven i dommen på livstid.
(Tegning: Jørgen Bitsch)
Vincent Smith har fået 30 dages fængsel oven i dommen på livstid. (Tegning: Jørgen Bitsch)

Dobbelt-morderen fra Tusindårsskoven på Fyn, den 42-årige Vincent Smith, gad ikke møde op i retten i Svendborg i dag, hvor han var tiltalt for trusler mod en fængselsbetjent i Nyborg Statsfængsel.

Vincent Smith valgte at blive i sin celle på Antalten ved Herstedvester, som han nu er flyttet til, men retssagen blev gennemført alligevel, og han blev idømt 30 dages fængsel, skriver fyens.dk

Se også: Livstidsfange tiltalt for trussel: - Jeg bliver tre-dobbelt morder

Truslen faldt den 7. august i år:

- Jeg skal i hvert fald ikke derover igen, så bliver jeg tre-dobbelt morder, sagde Vincent Smith til to fængselsbetjente.

Truslen var angiveligt rettet mod en tredje betjent på en anden afdeling i fængslet, der ikke selv overhørte truslen.

Ordene faldt i forbindelse med, at Vincent Smith skulle flyttes tilbage til en afdeling i fængslet, som han ikke ønskede at være på.

Under retssagen i dag blev de to fængselsbetjente, der overhørte truslen, afhørt som vidner.

Vincent Smith nægter sig skyldig i dobbelt-mordet, men han er dømt i både byretten og landsretten.

Heidi Nielsen, 49, og hendes 53-årige mand læge Bjarne Johansen blev skudt med en maskinpistol under en gåtur i 'Tusindårsskoven' den 13. april 2011, formentlig fordi de overraskede Vincent Smith i færd med at prøveskyde maskinpistolen.

Heidi Nielsen blev dræbt med 13 skud, og Bjarne Johansen med 10 skud, hvorefter Vincent Smith stjal Bjarne Johansens pung og kamera.

Retten i Odense fandt den 27. april 2012 Vincent Smith skyldig i dobbelt-drabet og idømte ham fængsel på livstid.

Han ankede til frifindelse, men Østre Landsret stadfæstede dommen den 21. december 2012.

Fældet af dna og vidner
I begge retter nægtede Vincent Smith sig skyldig, men han blev dømt på dna-spor fundet på et patronhylster og et cigaretskod tæt på gerningsstedet, vidneforklaringer og en overvågningsvideo.

112 - 27. apr. 2012 - kl. 14:09 Livsvarigt fængsel for dobbeltmord

Ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen blev efterlyst næste morgen, da de ikke var kommet hjem efter spadsereturen.

En Falck-redder fandt deres gennemskudte lig i skoven. 12 dage senere fandt en dreng Bjarne Johansens pung på taget af en judo-klub, men først fire måneder senere i juli fandt dykkere fra Frømandskorpset maskinpistolen, en Husqvarna, på bunden af Langesø i Odense.

Patroner, der blev fundet hos Vincent Smith, passede til våbnet og under retssagen kom det også frem, at han havde forsøgt at sælge Bjarne Johansens stjålne kamera i misbrugsmiljøet i Odense. I den sammenhæng sagde Vincent Smith, at han havde gjort noget dumt, der ville sende ham i fængsel i mange år.

Hans bror, der fik to års fængsel for besiddelse af maskinpistolen, talte over sig i fængslet og fortalte om dobbelt-drabet.

1 af 2 Læge Bjarne Johansen, 53, og Heidi Nielsen, 49, blev mejet ned med en maskinpistol. Vincent Smith har konsekvent nægtet dobbelt-drabet, men er idømt fængsel på livstid.
2 af 2 Vincent Smith har fået 30 dages fængsel oven i dommen på livstid. (Tegning: Jørgen Bitsch)